2020 Yılında Kredi Büyümesi Hız Kazanacak

TSKB Genel Müdürü Suat İnce 2020 yılı ekonomisine ve bankacılık sektörüne dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Yaptığı değerlendirmeler sırasında 2020 yılında net dış talebin büyümeyi sınırlama ihtimali göz önünde bulundurularak yüzde 4 oranında bir büyüme ivmesi yakalayabileceği düşünülüyor.

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen ‘Bankacılık Söyleşileri’ isimli toplantıya katılımın son derece yoğun olması ve çeşitli konuşmaların yapılması, sektörün daha doğru değerlendirilmesine de katkı sağlamıştı. Bu noktada konuşma yapan ve 2020 yılını değerlendiren TSKB Genel Müdürü Suat İnce çarpıcı değerlendirmeleri ile dikkat çekti. Açıklamalarında, 2019 yılının ikinci yarısında bankacılık sektörünün nasıl canlandığı ve özellikle kredi taleplerini hareketlilik kazandığına dikkat çekildi. Özellikle yılın son çeyreğinde kur etkisinden arındırılmış olarak kredi talebinin yüzde 6 oranında arttığı belirlendi. Merkez Bankası tarafından sektörü canlandırmak adına alınan bazı kararlar ve faiz indirimleri sonucunda 2020 iş dünyasının tüketicilerin talepleri ile birlikte sektörel olarak düşünüldüğü zaman, kredi büyümesinin vime kazanacağı da düşünülüyor.

Suat İnce değerlendirmeleri sırasında ‘2020 yılından bankacılık sektörü olarak son derece umutluyuz. Bu noktada ılımlı bir büyüme kaydetmesini bekliyoruz. Yurt dışından yeterli seviyelerde kaynak temin edeceğine inanıyoruz. 2020 yılı aynı zamanda ekonomik gelişmeler açısından da kalkınmanın gerçekleşeceğini düşünüyoruz’ dedi.