30’unuzda Pişman Olmamak İçin Bilmeniz Gereken Para Konuları!

Çocuklar Maliyetlidir

20 ile 30 yaş arasındayken, siz dahil olmak üzere çevrenizdeki pek çok kişinin dünya evine girdiğini görebilirsiniz. Her insan, mutlu bir yuva kurmak ister. Çocuklarınızı iyi bir şekilde yetiştirmek istiyorsanız, masraflara da hazır olmalısınız. “Çocuk bereketiyle gelir” klişesine inanmamalısınız. Çünkü çocuk demek, masraf demektir. Fakat tüm bunlara rağmen para ile ölçülemeyecek duygulara ve anılara da şahit olursunuz.

Sağlığınız En Önemli Şeydir

Sağlıklı olmak, bu hayatta yatırım yapmanız gereken en önemli şeydir. Kendinize iyi baktığınız müddetçe hayatınızı iyi bir şekilde yaşayabilirsiniz. Yılda bir kere de olsa check-up yaptırmalı, tatile gitmeli, yıl boyunca iyi uyumaya özen göstermeli, sağlıklı beslenmeli ve yaşamalısınız. İyi bir işe sahip olmaktansa sağlıklı olmanız, daha önemlidir.

Kısa Sürede Zengin Olamazsınız

Kısa sürede zengin olma hayali ile yanıp tutuşuyor olabilirsiniz fakat kısa sürede zengin olmanız, üzerinize bir miras kalmadığı takdirde imkansızdır. Fakat daha hızlı para kazanmak için uygulayabileceğiniz yöntemler mevcuttur. Bu yöntemleri uygulayarak kısa vadede olmasa da belli bir zamandan sonra zengin olabilirsiniz.

Borç, Borçla Kapanmaz

Borçlarınızı ödemek istiyorsanız başka bir yerden borç temin etmek, yeni bir borç yaratmaktır. Borç ödemek için yapılan en büyük hatalardan biridir. Örneğin elden borcunuz için bankadan kredi çekiyorsanız, kısır bir döngü içerisine giriyorsunuz demektir.

Yeni İnsanlara Kucak Aç

Bir Amerikalı sözüne göre, “Mahkemede bir arkadaş, çantadaki bir kuruştan daha iyidir” denir. Arkadaş çevrenizle olan bağınızı koparmadan, yeni insanlar tanımaya özen göstermelisiniz. Yeni insanları tanımak, hayatınızda karşılaşabileceğiniz fırsatları da bulmanızı sağlar. Kaliteli bir network ağının size sunacağı sürprizleri bilemezsiniz!

Tasarruf Hesabı Oluşturun

Çalıştığınız bankanın seçeneklerinden faydalanarak kendinize bir yatırım hesabı açın. Her ay kazandığınız maaşı sonuna kadar harcamak yerine, geleceğinizi ve yaşayabileceğiniz kötü günleri düşünün. Bu durumlarda paraya ihtiyacınız olacaktır. “Kötü gün parası” ayırmak, her zaman için iyidir!

Net Bir Gider Belirleyin

Yaşadığınızın evin kira olması, 30 yaşına kadar yapabileceğiniz bir tasarruftur. Ev almak 30 yaşına gelmeden önce yapabileceğiniz en maliyetli satın alımdır. Bunun yerine kirada oturmak, daha mantıklı olacaktır. Evinizdeki giderleri belirlemelisiniz. Para biriktirmeniz için giderlerinizin net olması gerekir. Bunun için birlikte yaşadığınız insanları da uyarmalısınız. Ortak bir gelir elde etmek için ortak bir giderinizde olmalıdır. Zaruri ihtiyaçlarınız dışında harcama yapmamaya özen göstermelisiniz.

Pasif Bir Gelir Kaynağınız Olsun

Pasif bir gelir kaynağı elde etmek, sürekli olarak para kazanacağınız bir yerin olması demektir. Çalışmasanız bile sizi aylık olarak idare edecek bir gelir kaynağınızın olması para biriktirmenizi de kolaylaştıran bir aktivite olacaktır. Bunun için teknolojinin ve internetin gücünden faydalanabilirsiniz.