Wells Fargo Şubesi Yöneticisi Kara Para mı Aklıyor?

Harlingen’de buluna bir Wells Fargo şubesinde yönetici olan Stephen Roland Reyna, kara para aklamak ile suçlandı. Uyuşturucu sevkıyatını koordine etmek için Wells Fargo şubesindeki konumundan yararlandığı tespit edildi. Uyuşturucu sevkıyatı ile kazanılan geliri, işlem tamamlandıktan sonra diğer komplocuların çekmesine yardımcı olacaktı.

Bu noktada şube yöneticisi olmasından yararlanacağı, çalışanlara prosedürlerin atlanmasını ve protokollerin geçersiz olmasını isteyeceği iddia ediliyor.

Uyuşturucu sevkıyatı ile kazanılan geliri kendi belirleyeceği tarih ve saatte çekmeleri için yetki verebileceği de savunulan iddialar arasında yer alıyor.

Bu Olayın İlk Olmadığı İddia Ediliyor

Stephen Roland Reyna temmuz ayının 28’inde tutuklandığı doğrulanmış bulunuyor. Mahkeme kayıtlarına göre, Willacy İlçesi’nde bulunan Bölgesel Gözaltı Tesisi, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinde kaldı. Duruşması ise yeni mahkumlar için gerçekleştirilen 14 günlük karantina yönergelerine uyması nedeniyle ertelendi.

Reyna, kara para aklama suçuna karşılık, 20 yıla kadar hapse çarptırılabilir. Ayrıca cezai hükme tabi olan program aracılığıyla toplanan fonların değerinde de para cezası alabilir. Toplanan fonların değeri 500.000 dolar ancak iki katı olarak ceza verilebilir.

İddialara göre ise Reyna, 2016 yılının ağustos ayından, 2018 yılının nisan ayına kadar geçen süre içerisinde de komplocularla iş birliği yapmış.