Citibank’dan 175 Milyon Dolarlık Yanlışlık

Citibank yanlışlıkla Brigade Capital Management’a para havale etti. 175 milyon dolarlık yanlışlık henüz iade edilmedi.

Citibank, havalenin operasyonel hata nedeniyle gerçekleştiğini belirtti ve iadesi için dava açtı. Açılan davada Citibank, mahkeme belgelerinde Brigade Capital’in parayı iade etmeyi reddettiğini iddia ediyor.

Mahkeme ise salı günü Citibank için hukuki koruma sağlayarak Brigade Capital’in parayı geri ödemesini ya da ağustos ayının 31’ine kadar geri çekmemesini veya elden çıkarmamasını emretti. Mahkeme ağustos ayının son günü gerçekleştirilecek. Bu süre zarfında Brigade Capital’in parayı çekmemesi ve elden çıkarmaması gerekiyor.

Brigade Capital, bu durum hakkında yorum yapmayı reddetti. Citibank ise yaşanan durumun mantıklı olmadığını belirtti. Ayrıca banka mahkemeden paranın iadesini konusunda Brigade Capital’i zorlamasını da istedi. Banka ayrıca, hatanın kısa bir süre içerisinde fark edildiğini ve geri almak için olması gereken önlemleri aldıklarını dile getirdi.

Daha önce Pennsylvania’daki bir çiftte benzer bir durum ile karşı karşıya kalmıştı. Hesaplarına 120.000 dolarlık yanlış ödeme gelmişti. Çift, bu parayı harcadıklarında hırsızlık suçlamalarıyla karşı karşıya kalmışlardı.