Akbank’tan Faiz Hamlesi! Konut Kredisi Faiz Oranları Yüzde 1,35’e İndi

Son dönemlerde bankalardan arka arkaya gelen konut kredisi faiz indirimlerine bir bankadan daha cevap geldi. Kamu bankaları tarafından sektörü hareketlendirmek, vatandaşlara yardımcı olmak adına konut kredisi faiz oranları 0.99 seviyelerine kadar çekilmişti. Konut kredisi faizlerinde gerçekleştirilen indirim sonrasında emlak piyasası hareketlenmeye başlamış, pek çok vatandaş konut alımı için doğru zaman olduğunu düşünerek harekete geçmişti. Kamu bankalarının ardından özel bankalar da harekete geçmeye başladılar. Akbank bugün duyurduğu yeni bir kararla konut kredisi faiz oranını yüzde 1.35 seviyesine kadar çekmeye karar verdi. Üstelik konut kredi tutarına bakılmayacak!

Konut Kredisi Faiz İndirimine Akbank’ta Katıldı!

Banka, konut kredisi tutarında herhangi bir sınır belirlemedi. Bankadan alınacak tüm konut kredilerinde konut kredi faiz oranının yüzde 1.35 seviyesine çekilmesine karar verdi. Açıklamanın hemen ardından uygulamaya konan yeni faizlerle pek çok vatandaşın konut almak için harekete geçeceği tahmin ediliyor. Akbank Perakende Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Bülent Oğuz konut kredi faizleri hakkında bir açıklamada bulundu. Bülent Oğuz ‘Müşterilerimize hayallerinde olan evlere sahip olmaları için, hayallerini ertelemeden, kira öder gibi ödeme imkanları sunuyoruz. Konut kredilerimizin vadeleri 5 ile 10 yıl arasında değişiyor. Kredi faiz oranlarımızı da yeni bir kararla yüzde 1.35 seviyesine kadar çektik. Bu süreçte ekonominin canlanması, vatandaşların daha kolay şekilde konut sahibi olması ve sektörün hareketlenmesi için elimizden geleni yapıyoruz’ ifadelerini kullandı.

Konut kredisi faiz indirimi sunan pek çok banka çekilecek kredi tutarına göre faiz indiriminde değişiklikler sunuyor. Ancak Akbank yaptığı açıklamada özellikle kredi tutarına bakılmaksızın faiz indiriminin herkes için aynı olduğunu açıkladı. Akbank yetkilileri tarafından yapılan açıklamalar müşterilerin finansal anlamda ihtiyaçlarını en iyi şartlarda karşılamanın bankanın temel prensibi olduğu yönündeydi. Geçtiğimiz günlerde yapılan bankacılık sektörü 2019 yılı ilk yarı kar açıklamalarında da Akbank iyi bir ivme kazanmış ve istikrarlı bir büyüme düzeyine ulaşmayı başarmıştı. Faiz indirimi ile birlikte ödeme koşulları da yeniden güncellendi. Konut sahibi olmak isteyen vatandaşların taksitle kira öder gibi 10 yıl vadeye kadar rahatlıkla konut sahibi olmaları amaçlanıyor.