Akbank’tan İlk Çeyrekte 359 Milyar TL Kredi Desteği

Akbank'tan İlk Çeyrekte 359 Milyar TL Kredi Desteği
Akbank'tan İlk Çeyrekte 359 Milyar TL Kredi Desteği

Akbank, 2021 yılının ilk 3 aylık dönemine dair finansal sonuçlarını açıkladı.

Akbank, ekonomiye finansman desteği vermeye devam ediyor. Bu bağlamda bankanın 2021 yılının ilk 3 ayındaki finansal sonuçları dikkat çekti. İlk 3 aylık süreçte, banka tarafından ekonomiye 359 milyar TL tutarında kredi desteği sağlandı. Konuyla ilgili olarak değerlendirmeler yapan Genel Müdür Hakan Binbaşgil, bankanın ilk çeyrek dönemiyle ilgili düşüncelerini dile getirdi.

Türkiye’de ve dünyada global olarak pandeminin etkilerinin görüldüğünü söyleyen Binbaşgil, Türkiye’nin de bu kapsamda ekonomik geçişlerin olduğu bir dönemin içinde olduğunu vurguladı. Binbaşgil, Türk bankacılık sektörünün de bu bağlamda bir teste tabii tutulduğunu söyledi. Akbank, bu süre zarfında gelişmiş alt yapısı sayesinde sürece hızlıca adapte olabiliyor. Buna bağlı olarak da hem çalışanlar hem de alt yapı hizmetleri, müşterilere kesintisiz bir şekilde hizmet vermeye devam ediyor.

Geleceğin Bankacılığı Vizyonu

Binbaşgil, Akbank olarak geleceğin bankacılığı vizyonu doğrultusunda adımlar atmayı sürdürdüklerini ifade etti. Ekonomiye sağlanan kredi desteğinin 359 milyar TL’ye ulaştığını söyledi. 359 milyar TL’lik desteğin 299 milyar TL’si, nakdi olarak sağlandı. Toplam mevduat ise 310 milyar TL oldu. Aktiflerin de 517 milyar TL’ye ulaştığı açıklandı. Sermaye yeterlilik oranının yüzde 20 oranında gerçekleştiğini belirten Binbaşgil, reel sektörün büyümesi adına Akbank olarak destek sağlamayı sürdürdüklerini dile getirdi. Bu bağlamda 2 milyar 28 milyon TL konsolide net kar elde edildiği açıklandı.

Sendikasyon Kredisine Rekor Talep

Hakan Binbaşgil, Akbank’ın sendikasyon kredisine gelen rekor talebe de dikkat çekti. Bu bağlamda bankalardan yenileme tutarının yüzde 126’sı olan 792 milyon dolarlık bir talep meydana geldi. Bu talep ile beraber sendikasyon tutarı hedeflerin üzerinde yer aldı. 675 milyon doların üstünde yenilenen talepler ise, yüzde 107’ye denk geldi. Salgın sürecinde zorlu bir dönemden geçen birçok sektörün yanında, Akbank’ın yenileme oranı yüzde 107 olarak açıklandı. Bu bağlamda da maliyetler, 2020 yılı Ekim ayı seviyelerinde tutuldu. Sendikasyon işlemi, totalde 18 ülkeden 35 bankanın katılımı ile gerçekleştirildi.

Akbank, aynı zamanda kişiye özel programlar ile geleceğe de hazırlanıyor. Bu bağlamda sosyal yetkinliklerden tasarımlara, siber güvenlikten analitik becerilere kadar pek çok alanda gelişim imkanı bulunuyor. Akbank Gençlik Akademisi’nden söz eden Hakan Binbaşgil, bu konuda 15 bin öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.

Binbaşgil, sürdürülebilirlik konusunda da önemli adımlar attıklarına dikkat çekti. Bu bağlamda Genel Müdür, çeşitlilik ve kapsayıcılık faaliyetlerinin arttığını söyledi. Akbank, 2021 OMFIF Cinsiyet Eşitliği araştırmasında gelişmekte olan piyasalardaki en iyi banka seçildi. Bu bağlamda Bloomberg Cinsiyet Eşitliği Endeksi’nde de yer almayı başardı.