Akbank’tan Sağlık Kuruluşlarına 10 Milyon TL Destek!

Geçtiğimiz günlerde Türkiye İş Bankası tarafından kamu hastanelerine yönelik yapılan 10 milyon TL’lik kaynak ayrımı üzerine Akbank’ta bu alanda desteğini esirgemedi. Akbank, sağlık kuruluşları ve koronavirüs salgını ile mücadelede ön planda bulunan çalışan kişiler için 10 milyon TL’lik destek vereceğini açıkladı.

Covid-19 salgınının dünya üzerinde kısa bir sürede yayılması ve bununla birlikte yaşanan ekonomik, sosyal, kültürel ve nice olumsuz durum nedeniyle Akbank, bir dizi önlem almıştı. Alınan önlemlerin yanı sıra hem müşterilerine hem de personellerine yönelik desteğini esirgemediğini belirten uygulamaları başlatmıştı. Bununla da kalmayan banka sağlık kuruluşları ve bu kuruluşlarda çalışan personeller için 10 milyon TL’lik kaynak ayırdığını duyurdu.

Acil İhtiyaçlar Karşılanacak

Ayrılan bu kaynak ile birlikte Sağlık Bakanlığı Devlet Hastaneleri’nin acil ihtiyaç duyduğu teçhizat ve sarf malzemeleri konusunda mevcut durumu güçlendirmek başta olmak üzere banka tarafından destek verecek.

Tüm dünyayı etkisi altına alan bu salgın karşısında ülke olarak tek yürek haline gelinmesinin mücadeledeki en büyük güç olacağını söyleyen Akbank, bu zor günlerde salgının olumsuz etkilerini en aza indirmek ve ekonomiye destek vermek için alacağı önlemler ve sunacağı katkılar için sürekli olarak bilgilendirme yapmaya devam edeceğini de belirtti. Süreci yakından takip ettiklerini belirten banka, bu süreç içerisindeki katkılarını büyük bir kararlılık ile devam ettireceklerinin de altını çizdi.