İş hayatınızda daha başarılı biri olmak için zaman yönetimini doğru bir şekilde yapmanız ve planlı olmanız gerekir. Şöyle bir düşünün, gün içerisinde kullanabileceğiniz 86 bin 400 saniye bulunuyor. Bu saniyeleri boşa harcamak yerine, kariyerinizi geliştirecek basit kazanımlar elde edebilirsiniz. Bu durumu şu şekilde de zihninizde kalıcı bir hale getirebilirsiniz. Her gün harcayacağınız 86 bin 400 liranız olsa, paranızı çöpe atmak ister miydiniz?
Zaman yönetiminde başarılı olmak için teknolojik aletlerden belli seviyede uzak kalmanız gerekiyor. Örneğin iş hayatındaki performansınızı arttırmak istiyorsanız cep telefonunuzdan uzak durmalısınız. Telefonunuzu uçak moduna alabilir ya da sizden uzak bir yere koyabilirsiniz. Önemli bir mesaj ya da e-posta beklemiyorsanız, sosyal medyada zaman kaybetmek yerine telefonunuzdan uzak durun.
Sürekli olarak kişisel gelişiminize katkıda bulunacak romanlar, hikayeler, başarı öyküleri ya da sektörünüzle ilgili güncel haberleri okumalısınız. Faydalı olacağını düşündüğünüz ne kadar kitap varsa okumayı deneyin. Düzenli bir şekilde kitap ya da türevi yazıları okumak zihnin beslenmesini sağlar. Bu sayede yeni bilgiler öğrenebileceğiniz gibi kendinizi de daha iyi tanıma fırsatı bulabilirsiniz.
İş hayatı oldukça stresli, zorlayıcıdır. Bu durumda vücudunuzun ve zihninizin rahatlamaya da ihtiyacı vardır. Dolayısıyla iş yaşamınızdan kalan arta zamanlarda kendinizle ya da ailenizle özel bir zaman geçirmeye çalışın. Hem iş hem de özel hayat dengesinin kurulabilmesi açısından oldukça etkili bir kazanımdır. Kendinize ait bir zihin yapısı oluşturmanıza da yardımcı olur. Üstelik ailenizle geçireceğiniz her vakitte, kusurlarınızı ve kendinizi daha net bir şekilde öğrenebilirsiniz.
Rutinlerinize dikkat edin. Sabah rutini, akşam rutini… Sabahları kahvaltı için vaktiniz mi yok? Bu durumu değiştirin. Bir kahveyle sabah kahvaltısını geçiştirmeniz veriminizi ve performansınızı etkileyecek bir durumdur. Ne olursa olsun güçlü ve verimli kalabilmek için sabah rutininize kahvaltıyı hatta imkanınız varsa ufak bir egzersizi ekleyin. İşe yürüyerek gidin, odanıza asansörü değil merdivenleri kullanarak çıkın. Bir süre sonra bu durum alışkanlık haline gelecektir. “Podcast dinlenmek” olarak da bilinen bu alışkanlık zihinsel ve fiziksel yapınızı kontrol altında tutmanızı sağlayacaktır.
Kaleminiz iyi olmasa da bir şeyler yazmayı deneyin. Yeni kelimeler öğrenmenizi, diksiyonunuzu geliştirmenizi sağlayan bu aktivite iletişim becerilerinizin de gelişmesinde rol oynar. Yazma alışkanlığı elde etmek, kendinizi nasıl ifade edebileceğinizi de öğrenmenizi sağlayacaktır. Aktif öğrenme açısından da oldukça önemlidir. Hafızanızdaki bilgilerin kalıcı olması için öğrendiğiniz bilgileri kayıt altına almayı deneyerek bu alışkanlığa başlayabilirsiniz.
Her gün araştıracak bir konu bulun. Bu konu hakkında bilgi sahibi olmaya çalışın. Okumuş olduğunuz bir gazete yazısında, dergi sayfasında ya da gördüğünüz herhangi bir reklamdaki sizde merak uyandıran konuları araştırın. Araştırma ve geliştirme yapmak, algılarınızın açık olmasını sağlar. Bu sayede yaratıcılık özelliğinizi geliştirebilir, sürekli öğrenme metodu sayesinde ufkunuzu açabilirsiniz.