Alternatif Bank ‘En İyi Dış Ticaret Operasyon Bankası’ Ödülünü Aldı!

Alternatif Bank 'En İyi Dış Ticaret Operasyon Bankası' Ödülünü Aldı!
Alternatif Bank, dış ticaret finansmanında ortaya koymuş olduğu performansı ile Uluslararası Finans Kurumu’nun (IFC) bu yıl 10’uncusunu düzenlediği “Küresel Ticaret Ödülleri” kapsamında yine “Avrupa, Orta Asya ve Türkiye’deki En İyi Dış Ticaret Operasyon Bankası” seçildi.

Banka tarafından yapılan açıklama doğrultusunda, Alternatif Bank IFC’nin Küresel Dış Ticaret Programı çerçevesinde tanımlanan kredi limitlerini her yıl başarı ile artırarak müşterilerinin kullanımına sunması, bu süreçteki iş kalitesi ve hızı sebebiyle ödülün sahibi oldu.

“Yetkin insan kaynağımızla değer yarattığımız bir alan”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür, IFC gibi prestijli bir kurumdan iki yıl üst üste böyle kıymetli bir ödüle layık görülmenin mutluluk ve gururunu yaşadıklarını söyledi. Gür, “Alternatif Bank olarak uluslararası kurumlarla uzun yıllardır süregelen güçlü ilişkilerimiz ve iş birliklerimiz, bankamıza duyulan güveni ve dış ticaretteki başarımızı teyit etmesi açısından bizim için ayrı bir değer taşıyor.” dedi.

Alternatif Bank Genel Müdürü Kaan Gür’ün açıklamasında şu sözlere yer verdiği görüldü:

“Bu süreçteki başarımızın ve operasyonel mükemmeliyetimizin ödülle tescillenmesi bizi her yıl daha iyisini yapmak adına motive ediyor. Dış ticaret ve özellikle de ihracat, Alternatif Bank olarak odaklandığımız, yetkin insan kaynağımızla değer yarattığımız bir alan. Rakamsal boyutta değerlendirecek olursak, bankamızın toplam dış ticaret işlem hacmi son iki yılda önemli artış göstererek 4 milyar dolara yakın bir seviyeye ulaştı. Bu büyümenin temelinde dış ticaret işlemlerinde yüksek yetkinlikteki ekibimizle sunduğumuz kaliteli hizmet yatıyor. Özellikle ihracatın ülke ekonomisinin sürdürülebilir büyümesindeki öneminden hareketle, dış ticaret yapan müşterilerimizi en üst seviyede desteklemeye gayret ediyoruz. Alternatif Bank olarak danışman ve basiretli bankacılık anlayışımızla her zaman ihracatçımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”