Banka Çalışanlarının Kariyer Değişikliğinde Dikkat Etmesi Gereken Noktalar!

Banka çalışanlarında da kariyer değişimi görülebilir. Kimi zaman bankacılık mesleğini seçtiği için pişman olanlar olduğu gibi kimi zaman da çalıştığı bankadan memnun olmayanlara rastlamak mümkündür. Bu kişiler diğer bankalardan gelecek tekliflere her zaman açık oldukları gibi farklı iş alanlarına yönelmek için de arayış içerisine girerler.

Kariyer değişimi yapmak için çalışanın farklı istek ve talepleri bulunabilir. Çalıştığı yeri, işi sevmemek bu isteklerin başında gelir. Kendilerine bir kaçış noktası bulmak isterler. Bu noktayı ararken iş motivasyonlarını, performanslarını ve verimliliklerini kaybedebilirler. Motivasyon, performans ve verimlilik eksikliğinin olması da iş hayatında negatif pek çok etkiye yol açar. Yöneticiler, performansı düşük, motivasyonu olmayan ve verimlilik alanında problemler yaşayan personellerle çalışmaktan hoşlanmazlar. Bu durum bankacılık sektörü için de geçerlidir. Banka çalışanları daima insanlarla birebir iletişim halinde olduğu için motivasyonlarının düşük olması durumda karşı tarafla başarılı bir iletişim kuramazlar. Bu da bankanın kötü bir şekilde lanse edilmesine neden olur.

Kariyer Değişikliği Kolay Değildir

Sahip olunan bir iş varsa ve o işte kariyer planlamasında belirli bir noktaya gelinmişse kariyerde değişiklik yapmak tercih edilebilir. Daha hızlı yükselmek isteniyor ya da son noktaya gelindiği fark ediliyor fakat birey kendisini halen daha geliştirmek istiyorsa, kariyer değişimi yapmak oldukça mantıklıdır. Fakat kariyer değişimi planlanırken bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Aniden verilen kararların sonradan pişmanlık yaratma olasılığı yüksektir.

Kariyerinizde değişiklik yapmak istediğinizde bunu etrafınızdakilerle paylaşmadan önce enine boyuna düşünün ve neden değişiklik yapmak istediğinizden emin olun. Sizi işinizde mutsuz eden noktaları tespit edin ve düzeltilebilir şeyler olup olmadığını kontrol edin. İş yerinde yaşanan huzursuzluk ve mutsuzluk, kimi zaman düzeltilebilir durumlardır. Kariyer değişimi son plan olmalıdır. Kendinizi mutsuz ve huzursuz hissediyorsanız bunu öncelikle yöneticinizle görüşmeniz gerekir. Belki de sorun sizde değildir.

İş yerinde uygulanan mobbing, takım arkadaşlarıyla uyumsuz çalışma ortamı, iş yerinin eve uzak olması, hak edilen maaş tutarının verilmemesi gibi durumlar öncelikle yöneticiyle paylaşılması gereken konulardır. Dolayısıyla, iş değişiminden önce uygun bir ortam ve gün içerisinde iş veren ile tartışılmalı ve çözüm yolları aranmalıdır.

Yüksek Maaş Sizi Mutlu Edecek mi?

Kariyer değişikliklerinin en büyük nedeni günümüzde maaş azlığı, yan hakların beklentilerin altonda kalması olarak biliniyor. Eğer işinizi sevmenize rağmen nedeniniz buysa sevmediğiniz bir işte yüksek maaşla çalışırken ne kadar mutlu olabileceğinizi düşünün.

İlginizi çeken yeni işlerle ilgili yeterli araştırmayı yaptığınızdan emin olun. İşin tüm detaylarını öğrenin. Yapıp yapamayacağınız konusuna objektif yaklaşın. Daha önce bu işte çalışan ve size doğru bilgi verebilecek kişilerle görüşün.

Ayrılmak ve alan değiştirmek istediğiniz işinizde bu noktaya kadar geçen süreci yeniden ele alın. İşi sevmek, geliştirmek ve bir şeyler katmak adına elinizden geleni yaptığınızdan emin olun. Eğer hala yapacak bir şeyleriniz olduğu sonucuna varırsanız işinize devam edin.