Koç Holding’ten Yapı Kredi İddialarına Yanıt!

Yapı Kredi’nin İtalyan ortağı olan Unicredit’in hisselerini satışa çıkararak ortaklıktan ayrılacağı iddia edilmişti. Bu iddialarla birlikte hisselerini satmak için Koç Holding ile anlaştığı da gelen söylentiler arasında yer alıyordu. Bunun üzerine Koç Holding tarafından KAP’ konu hakkında bir açıklama gönderildi. Bu açıklamaya göre KFS ve YKB ortaklık yapılarının yeniden güçlendirilmesi ve düzenlenmesi için Unicredit ile görüşmelerin hala devam ettiğini ancak bu konu hakkında kesin bir karara varılmadığı belirtildi.

Son dönemlerde Yapı Kredi’nin İtalyan olan ortağı Unicredit’in sahip olduğu tüm hisselerin Koç Holding tarafından satın alınarak iş ortaklığının sonlandırılacağına yönelik haberler çıkmıştı. Bu haberlere bakılarak bazı açıklamalar yapıldı. Koç Holding tarafından gerçekleştirilen açıklamalarda, ‘Konu hakkında daha önce yapmış olduğumuz değerlendirmelere bakarak, şirket hissedarlarının yeniden değerlendirilmesine yönelik çalışma ve görüşmeler hala devam ediyor. Bu konuda herhangi bir somut karar alınması halinde kurallar gereği kamuya açıklama yapılacaktır. Bu konuda Unicredit ile görüşmelerimiz devam ediyor. Herhangi bir net karar alınmış değil’ ifadelerine yer verildi.

Görüşmelerin başladığına dair haberi ilk olarak Reuters haber ajansı vermişti. İsimleri açıklanmayan üç farklı üst düzey banka yöneticisi ise kaynak olarak gösterilmişti. Verilen haberlerin ve ortaya atılan iddiaların doğru olduğu belirlenirken, çok kısa bir süre içerisinde görüşmelerin sonlandırılacağı ve devir anlaşmasının imzalanacağı da düşünülüyor. Bu süreçte Unicredit’in Yapı Kredi ile devam eden 17 yıllık ortaklığının son bulması beleniyor.