Bankadan İstifa Edenler Tekrar Bankada Çalışabilirler Mi?

İşsizlik sorununun giderek artması çeşitli tartışmaları da beraberinde getiriyor. Günümüzde yeni mezunların, gözde meslekler arasında yer alan bankacılık mesleğine yönelmeleri sektörün ışığının sürekli olarak parlamasına yol açıyor. Bankacılık sektöründe çalışma saatlerinin belli olması, prestij sağlayan bir meslek olması, rahat çalışma ortamının olması ve iyi düzeyde açıklanan maaşlar pek çok kişiyi etkilemeye devam ediyor.

Bankalar tarafından yapılan işe alımlar sırasında işe alım uzmanları tarafından çalışanları belirledikleri kriterlere göre aldıkları ifade ediliyor. Her bankanın çalışma sistemi içerisinde kendi içlerinde farklılık olduğunun unutulmaması gerekir.

Bankacı Olmak İçin Aranılan Özellikler

Lisans ve ön lisans mezunu olan öğrencilerin bankalar tarafından istihdam edilmesi beklenirken, sayısal zekası yüksek, matematikle arası iyi olan, ileri görüşlü, sorumluluk alabilen, insanlarla iletişimi kuvvetli, işlemler sırasında çabuk anlayan eli hızlı olan adayların tercih edildikleri ifade ediliyor.

Bankacılık hizmet sektörü içerisinde yer aldığı için adayların konuşma ve iletişim yetilerinin de gelişmiş olması gerekiyor. Düzgün bir diksiyona sahip, kendisini geliştirmeyi başarmış, aldığı eğitimlerle sektöre değer katacak olan adaylar pek çok anlamda güven verecektir.

İşten İstifa Ederken Yapılması Gerekenler

Bankacılık sektörü pek çok kişinin çalışmak istediği bir sektör olurken işin içine girildiği zaman çeşitli kriterler kişinin yaşam tarzına ve karakterine uygun olmadığı için hayal kırıklığı yaşanabilir. Bankacılık sektörü herkesin kaldırabileceği bir sektör değildir. Biraz detaya inildiği zaman aslında sektörde yüksek bir çalışma performansı beklendiği, çalışma saatlerinin uzayabildiği, yoğun bir çalışma temposunun olduğu ve sürekli gelişim isteyen bir alan olduğu ifade ediliyor. Sektörde hayal ettiklerini bulamayan, farklı alanlarda kariyer imkanlarını değerlendirmek isteyen çalışanlar bankacılık sektörüne veda edebilirler. Bu süreçte yöneticinizle yapacağınız doğru bir konuşma sürecin daha az hasarsız bir şekilde sonlandırılmasını sağlayabilirsiniz. Sektörde işten ayrılmadan önce ihbar süresini doldurmanız ve bu süreçte çalışmaya devam etmeniz son derece önemli. Yapılacak ayrılık konuşmanızın uzatılmadan karşı karşıya gerçekleştirilmesi, mesajla ya da maille yapılacak bir istifadan çok daha etkili olabileceği ifade ediliyor.

Bankadan İstifa Edince Yeniden İşe Girmek Mümkün Mü?

Bankadan istifa ettikten sonra yeniden işe dönmek konusunda kanunlar gereği herhangi bir problem bulunmuyor. Ancak bu süreç içerisinde çalışma sicilinin olumlu olması ve belirli bir sürenin geçmesi son derece önemli.

Daha önce çalışılan bankadan hangi sebeple ayrılığın gerçekleştiği son derece önemli. Sorunlu bir ayrılığın gerçekleşmiş olması sicilin olumsuz etkilenmesini sağlayacaktır. Kanunlar ve iş sözleşmesi gereğince bankacılıktan istifa eden bir kişinin yeniden sektöre geri dönmesinde bir sakınca görünmüyor. Ancak bu süreç içerisinde bankaların istifa eden kişilere olumlu bakmadıkları ifade ediliyor. Sektörde herhangi bir kısıtlama olmamasına rağmen insiyatif tamamen bankalara bırakıldığı için genellikle istifa eden çalışan yerine bankalar tarafından yeni alımların yapıldığı ifade ediliyor. İstifanın üzerinden iki yıl gibi bir sürenin geçmesi de bankalar tarafından aranılan diğer şartlar arasında yer alıyor.