Bankalar YUVAM ile Gurbetçilerin Hesap Açmasını Sağlayacak

Bankalar YUVAM ile Gurbetçilerin Hesap Açmasını Sağlayacak

Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulaması sayesinde, yurt dışında yerleşik olan Türk vatandaşları, “YUVAM” hizmetinden faydalanabiliyordu. Bu hizmet sayesinde yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları birikimlerinin kurdan etkilenmesini önleyebilmekteydi. Fakat bu hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşların, yurt içerisinde işlem yapması gerekiyordu.

Kur Korumalı Mevduat uygulamasından faydalanmak isteyen  gurbetçiler böylelikle banka ve aracı kurumların online kimlik tespiti ile hesap açma işlemlerini gerçekleştirebilecek. YUVAM uygulamasından faydalanmak isteyen vatandaşlar, hesap açma işlemlerini daha hızlı ve kolay bir şekilde yapabilecek.

Uzaktan Hesap Açma Dönemi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) bugün Resmi Gazete’de yayımlanan Bankalarca Kullanılacak Uzaktan Kimlik Tespiti Yöntemlerine ve Elektronik Ortamda Sözleşme İlişkisinin Kurulmasına İlişkin Yönetmeliğe” ek yapıldı. Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları YUVAM hizmetinden faydalanmak istediğinde “uzaktan hesap açma” hizmetinden faydalanabilecekler.

Yönetmeliğe göre, bu şekilde hesap açmak ve açılan hesaplarla ilgili diğer işlemleri yapmak için; TC nüfus cüzdanı, gerçek kişiler için Mavi Kart ya da yakın alan iletişimi özelliği olan pasaport yeterli olacak. Açılan hesaptan para çıkışının da sadece kişinin kendi banka hesaplarına yapılabilmesi sağlanacak.