Bankalarda En Çok Alım Yapılan Birimler

Türkiye’deki en popüler meslek gruplarından biri haline gelen bankacılık mesleği, istihdam olanakları ve çeşitli imkanları sayesinde gençlere pek çok alanda avantaj sağlamaktadır. Günümüzün popüler meslek gruplarından biri olmasını sağlayan sektör içerisinde yeni mezun olacak olan adayları banka içerisinde çeşitli iş olanakları beklemektedir.

Kariyer hayatında bankacılık sektöründe yer almak olan bir adayın, banka içerisinde çalışma imkanı bulabileceği iş pozisyonları arasında: gişe görevlisi, satış danışmanlığı, müşteri temsilciliği, servis yetkilisi ve uzmanlığı, banka müfettiş yardımcılığı, banka müfettişi bulunmaktadır. Adaylar, bankalar tarafından açılan ilanlardaki niteliklere ve istenen özelliklere dikkat ederek, ilgili pozisyonlara başvuru yapabilmektedir.

Bankalarda En Çok Alım Yapılan Birim

Kariyer yaşamında bankacılık alanında zirveye ulaşmak isteyen bireyleri uzun vadeli bir çalışma yaşamı beklemektedir. Bankalar tarafından açılan iş pozisyonlarına uygunluk derecesine göre adaylar istihdam edilebilmektedir. Pek çok banka staj döneminden tanışmış olduğu adayları kendi bünyesinde çalıştırmak üzere eğitmekte ve istihdam etmektedir.

Bankaların en çok alım yaptığı birimler arasında gişe görevlisi memurluğu bulunmaktadır. Genel olarak bankacılık sektörü için ilgili ön lisans ve lisans bölümlerinden yeni mezun olan adaylar, bu birimde istihdam edilmektedir. Bunun sebebi, adayların bankacılık hakkında temel düzeyden iş hayatına başlamasıdır.

Gişe memurluğundan sonra bankalar şube içerisinde görevlendirilmek üzere özel birimler için de personel istihdam etmektedir. KOBİ bankacılığı, ticari bankacılık, kurumsal ve özel bankacılık, perakende bankacılık bankalar tarafından adayların en çok istihdam ettiği özel birimler olarak yer almaktadır.

Banka Genel Müdürlük Birimlerine Alım Yapılır mı?

Ön lisans ve lisans bölümlerinden mezun olan adayların bankacılık sektörüne giriş yaparken banka genel müdürlük birimleri, bölge müdürlükleri ve koordinatörlükleri içerisinde işe alımları yapılabilmektedir.

Burada adayların destek birimleri içerisinde yer alması sağlanmaktadır. İlgili birimlere destek olunabilmesi açısından bu departmanlar tarafından yapılan emeklilik, sigorta, faktöring, leasing, yatırım ve yönetim işlerinin akışını düzenlemek amacıyla personeller istihdam edilebilmektedir. Genel müdürlükler içerisinde adayların en çok istihdam edildiği pozisyon Çağrı Merkezi Müşteri Temsilciliği ve Çağrı Merkezi Satış Temsilciliği bölümüdür.

İşe Alım Yapılan Adayların Birimler İçerisinde Yükselme Şansı Var mıdır?

İşe alım yapılan adayların birimler içerisinde yükselme şansı her zaman bulunmaktadır. Bankacılık sektörü içerisinde hangi birim ve departman içerisinde çalışma hayatına başlanılırsa başlanılsın, adayın daima yükselme ve kariyer yapma imkanı vardır.

Çalışma hayatına giriş yapılan iş pozisyonuna bağlı olarak yükselme protokolleri değişkenlik gösterebilmektedir. Örneğin gişe görevlisi olarak çalışma hayatına başlayan bir personel, sırasıyla satış danışmanlığı, müşteri temsilciliği, servis yetkilisi ve uzmanlığı, banka müfettiş yardımcılığı, banka müfettişi olma yolunda kariyer planlaması yapabilir. Gişe memuru olarak banka içerisinde çalışmaya başlayan bir adayın yükselebileceği zirve pozisyon müfettişliktir.