Bankaların İşlem ve Hizmet Fiyatlarına İndirim Geliyor

Bankaların gerçekleştirdiği işlemler üzerinden alınan ücret ve komisyonlar üzerinde yeni bir düzenlemeye gidilmesine karar verildi. Sektöre yakın olan isimlerin iddiaları çerçevesinde; bazı ücretlerin, komisyonların ve masraf oranlarının düşürülmesi ve hatta bazı kalemlerin tamamen kaldırılması için çalışmaların gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Düşünülen karar Finansal İstikrar Komitesi üzerinde görüşülecek. TBB ile Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından konu hakkında herhangi bir açıklama yapılmaması dikkat çekti.

2019 yılının Ocak ayında, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu tarafından bazı veriler ele alınmış ve ücret, komisyon, bankacılık işlemlerine gelen zam miktarı yüzde 33 oranında artmıştı. Bankaların aldıkları işlem, komisyon ve hizmet ücretlerinin, gelirlerinin yüzde 12’lik kısmını oluşturuyor. Yapılacak indirim miktarı konusunda yetkililerden bir açıklama yapılmadı. Bazı kısıtlamalara gidilmesi, bankaların gelirlerinde de değişime neden olacak. Müşterilerin büyük bir kısmı, bankaların aldıkları ücretlerden şikayetçi olduklarını dile getirmişlerdir. Toplantıda yapılacak görüşmelerin ardından konu hakkında net bir açıklamanın yapılması bekleniyor. Bazı işlemlerden alınan ücretlerin ise tamamen kaldırılması heyecana neden oldu.