Bankaların Stajyer Personel Alımları!

Türkiye’deki hemen her banka üniversitelerin bankacılık ya da ilgili bölümlerinde henüz eğitimine devam eden öğrencilere staj imkanı sağlar. Bankaların stajyer personel alımları yılın belli dönemlerinde yapılır.

Bankalardan Stajyerlere İş İmkanı

Bankalar stajyer personelleri işe alarak gelecekteki meslekleri hakkında ön çalışma yapmalarını, bankacılık mesleğinin ufak detaylarını öğrenmelerini sağlarlar. Stajyer öğrencilere iş imkanı sağlayan bankalar bu sayede ilerki zamanlarda sektör adına kalifiye elemanların yetiştirilmesine de katkıda bulunmuş olur.

Bankaların stajyer personel çalıştırması okullar ile işbirliği içinde gerçekleştirilir. Bankalardan öğrencilere iş imkanı sağlaması lise eğitimi alanlar için yılın ekim ayı ile haziran ayları arasındadır. Yani stajyer öğrenciler bankalardaki staj dönemlerini eğitim – öğretim yılı takvimine göre alırlar. Banka stajyer personel alımları takip edilerek stajyer öğrenci iş başvurusu yapılabilir.

Banka Stajyer Personel Alımı Başvuruları

Stajyer personel alımı başvurusu yaparak herhangi bir bankada stajyer olarak çalışmayan başlayan kişiler işe başladıkları andan itibaren bankanın genel işleyiş kurallarını kabul etmiş ve uymayı taahhüt etmiş sayılırlar. Stajlarını bankanın hangi bölümünde yapıyorlarsa o bölümün ve genel olarak işletmenin tüm kurallarına uymak zorundadırlar. Kadın stajyerler belirtilen kurallara uygun giyinmek, erkek stajyerler saç ve sakal tıraşlarını sürekli olmak, takım elbiseli giyim tarzında giyinmek durumundadırlar. Bankaların genel müdürlüklerinde staj yapan öğrenciler öğlen yemeklerini kurumun bünyesindeki yemekhanelerde yerler. Banka şubelerinde stajyerlik yapan öğrenciler ise kurumun kendilerine verdiği yemek fişleri ile bu fişlerin geçerli olduğu restoranlarda yemeklerini yiyebilmektedirler.

Stajyer personel banka iş başvurusu yaparak kabul edilen ve bir bankada stajını tamamlayan bir öğrenci eğitim aldığı okuldan mezun olduktan sonra staj yaptığı bankayı referans göstererek iyi bir iş bulma imkanına sahip olur. Stajyer öğrenciler staj sürelerini önemseyip gerekli özeni gösterdiklerinde bankacılık adına temel bilgileri de okullarında öğrendiklerinin yanı sıra almış olurlar.

Stajyerler Aynı Bankada Kariyer İmkanı da Elde Ederler

Banka stajyer eleman alımı iş başvurusu yaparak bir bankada çalışmaya başlayan öğrenciler üniversiteden mezun oldukları zaman aynı bankada kariyerlerini sürdürme imkanı da bulabilirler. Çoğu banka kendi yöneticilerini yetiştirmek üzere stajyer personel alımı programları ile belirli dönemlerde istihdam sağlar. Bu bankaların amacı mezuniyetlerinden sonra kendi bünyesine çalışmak üzere personeller yetiştirmektir. Bu programların sonunda stajyerler başarılarına göre değerlendirilir ve mezuniyetlerinden sonra kendilerine yeniden bir iş teklifi yapılır. Stajyerler böylece bankacılık sektöründeki kariyerlerine aynı bankada devam etmiş olurlar. Yöneticilik pozisyonuna kadar yükselme şansları olan stajyer öğrencilerin öz geçmişleri de daha etkili hale gelir.