Çalışma Performansınızı Arttırmak İçin 12 Öneri

Düzenli uyku oldukça önemli bir kavramdır. Eğer çalışma performansınızın daima zirvede olmasını istiyorsanız düzenli uyku uyumalısınız. 7-8 saatlik bir gece uykusu, sizi gün içerisinde verimli yapacaktır. İşe geç kalacak olsanız bile kahvaltı yapmanız oldukça önemlidir. Bu nedenle güne mutlaka kahvaltı yaparak başlayın. Gün içerisinde zinde olmanızı sağlayacak öğün kahvaltıdır. Çalışma performansınızın yüksek olmasını istiyorsanız bu öğünü ihmal etmeyin.

Gününüzü planlamak, çalışma performansınızı arttırmanın bir diğer yoludur. Planınız mutlaka bir gece öncesinden başlamalıdır. Yarın ofise nasıl gideceksiniz, ne giyeceksiniz, sabah kahvaltıda ne yiyeceksiniz gibi… İyi bir plan yapmak, gün içerisindeki olayları kaçırmanızı önler. Aynı zamanda iş yerinde planlı olmanızı dolayısıyla daha verimli olmanızı sağlar.

Ekip çalışması ve bu çalışma ruhunun gücü oldukça başkadır. Çalışma performansını arttırmanın en iyi yoludur. Bir işi başarmanın mutluluğu farklıdır fakat ekip halinde başarmanın tadı başkadır. Verimliliğinizi arttırmak için mutlaka ekip çalışmalarına katılın.

Güncel bilgilere sahip olmak da verimliliğinizi etkiler. Bir işi kısa ve hızlı bir yoldan çözümlemek varken güncel olmayan bilgilerle uğraşmak performansınızı düşürecektir. Bu nedenle sektörünüzde yaşanan gelişmeleri mutlaka takip edin ve güncel olun. Kurum içerisinde oluşturulan projeleri ve kurumunuzu tam olarak anlamıyorsanız, çalışma performansınız düşecektir. Belirsiz kalan konular, anlaşılmayan bilgiler daima beyninizi yoran kavramlar olacaktır.

Kendinizi Robotlaştırmayın

Verilen işleri tamamlamak için kendinize bir zaman limiti koyun. Bu sayede sadece çalışmalarınızı bitirmeye odaklanabilirsiniz. Bu da gün içerisindeki belirlediğiniz zaman dilimlerinde oldukça aktif ve verimli çalışmanızı sağlayacaktır. Yaptığınız her işten sonra mutlaka kısa bir mola vermelisiniz. Bu mola süresi 5 dakikayı geçmemelidir. Kısa molalar vermek, dikkat dağınıklığını önler. Bu sayede çalışma performansınız daima en üst seviyede olur. Birçok işi aynı anda yapamazsınız. Çünkü siz bir robot değil insansınız. Kendinizi robotlaştırmayın. Bir işe odaklanın ve o işe özen gösterin. Yapamayacağınız işlerin sorumluluğunu taşımayın.

İş yerindeki çalışan arkadaşlarınıza ya da patronlarına karşı hayır diyebilmeyi öğrenmelisiniz. Yapamayacağınız işler altına girmek hem performansınızı düşürür hem de işte başarılı olamazsınız patronunuzun gözünden düşersiniz. İş yerindeyken sosyal medyanızdan uzak durmalısınız. Sosyal medyanın hipnotize etme özelliği vardır. Bu nedenle işe ayıracağınız vakti sosyal medya üzerinde heba edebilirsiniz. Sosyal medyadan tamamen uzak durun demiyoruz. Mola vakitlerinizde kullanabilirsiniz elbette ama iş yaparken sadece işe odaklanmaya özen gösterin.

Çalışma arkadaşlarınız ile olan bağınızı daima iyi tutmaya özen gösterin. İş yerinde sürekli olarak anlaşamadığınız biriyle olmak, çalışma performansınızı düşürecektir. Herkes ile anlaşabilmenin bir yolu mutlaka vardır. Kimi zaman hiç hoşlanmadığınız biri projenize en iyi yardımı da yapabilir. Bu nedenle herkesle iyi olmak da fayda vardır.