Barclays’dan Türk Bankaları İçin Alım Tavsiyesi

Barclays'dan Türk Bankaları İçin Alım Tavsiyesi

İngiliz banka Barclays, Türk bankalarının tahvilleriyle ilgili tavsiyesini ‘ağırlık artır’ seviyesine yükseltti. Türk bankalarının perp (sürekli) tahvillerinde yüksek carry getirisi sağlayacağını belirten Barclays, özellikle Akbank ve Yapı Kredi perp tahvillerinde alım önerisinde bulundu.

Tahvil Tavsiyesinin Yükseltilmesi

Barclays, EMEA (Avrupa, Orta Doğu ve Afrika) bölgesi içinde Türk bankalarının tahvillerine yönelik tavsiyesini ‘orta ağırlık’tan ‘ağırlık artır’a yükseltti. Analist Valentina Stoykova tarafından yayımlanan notta, son dönemde artan yeni tahvil ihraçlarının Türk finans sektörü için bileşimi değiştirdiği ve EEMEA bölgesinde (Ukrayna hariç) en geniş spread farklarına yol açtığı vurgulandı.

Yüksek Getiri Fırsatları

Stoykova, Türk bankalarının bir yıldan uzun vadeli geçmiş dönem tahvillerinin ortalama yaklaşık 220 baz puan spread ile işlem gördüğünü, buna karşın yeni ihraç edilen tahvillerde bu spread’in yaklaşık 400 baz puan olduğunu belirtti. Bu durum, yeni tahvil arzının özellikle sermaye benzeri ihraçlarda azalma beklentisiyle birlikte yatırımcılar için cazip giriş noktaları yarattı.

Analistin Değerlendirmesi

Stoykova, “Türkiye banka tahvillerini cazip görüyoruz,” diyerek, Körfez bölgesi de dahil olmak üzere EEMEA’daki diğer banka tahvil piyasalarına kıyasla Türkiye banka tahvillerinin daha çekici olduğunu ifade etti. Barclays, özellikle Akbank ve Yapı Kredi’nin perp tahvillerinde yüksek carry getirisine dikkat çekerek bu tahvillerde alım önerdi.

Yatırımcılar İçin Fırsatlar

Barclays’ın bu önerisi, yatırımcılara Türk bankalarının tahvil piyasasında yüksek getirili fırsatlar sunmayı amaçlıyor. Akbank ve Yapı Kredi’nin perp tahvilleri, sağladıkları yüksek carry getirisi ile yatırımcıların ilgisini çekebilir.