Barclays Crook Şubesini Şubat Ayında Kapatacak

Barclays Crook Şubesini Şubat Ayında Kapatacak
Barclays Crook Şubesini Şubat Ayında Kapatacak

The Northern Echo’da yer alan habere göre Barclays, Crook şubesini kapatacağını duyurdu. Crook şubesi müşterileri ile bu duruma öfkelendi ve üzüldü. Barclays Crook şubesi 19 Şubat 2021’de kapatılmış olacak. Şubenin kapanması sonucu en yakın Barclays şubesi ise Bishop Auckland’daki Bob Hardisty Drive’da olacak.

İşlemlerin yüzde 10’luk kısmının şubede gerçekleşmesi nedeniyle kapatılma kararı alınan banka şubesi müşterilerinin çeşitli seçenekleri bulunuyor. İnternet bankacılığı, telefon bankacılığı  ve video bankacılığı gibi imkanları sayesinde kullanımlarına devam edebilecekler. Barclays, çalışan personeli de mağdur etmeyeceğini, banka bünyesinde farklı roller sunacağını bildirdi.

Karar Asla Kolay Değildi

Barclays sözcüsü, “Bir şubeyi kapatma kararı asla kolay değildir. Ancak müşteriler, bankacılık yapmak için şubelere alternatifleri giderek daha fazla kullanıyor. Sonuç olarak, Birleşik Krallık’taki şube ziyaretlerinde sürekli bir düşüş görüyoruz. Bu, Mart 2020’ye kadarki iki yılda karşı işlemlerde yüzde 5’lik bir düşüşün görüldüğü Crook şubesine yansıdı. Ayrıca şubedeki müşterilerimizin beşte dörtten fazlası da farklı banka yöntemlerini kullanıyor.

Müşterilerimizle birlikte çalışacak ve paralarını yönetmeye devam etmelerini ve gerektiğinde finansal uzmanlık almalarını sağlamak için alternatif seçenekler sunacağız. Birleşik Krallık Bankacılık’a Erişim Standardına bağlı kalmaya kararlıyız. Tüm müşterilerimize bir mektup gönderilecek, belgeyi kapatma kararımız ve posterler şubede sergilenecek ve meslektaşlarımız, müşterilerimize her türlü endişeleri konusunda yardımcı olmaya hazır olacak.” dedi.