Çalışanların Maaşlarını Yükseltmeleri İçin 5 Püf Nokta!

Çalışan herkes, kariyer sahibi olmanın yanı sıra gösterdiği performans ve verimlilik düzeyinde ödüllendirilmek yani, yüksek bir maaş almak ister. Yüksek maaş elde etmek için izlenmesi gereken bir yol vardır. Bu yol doğru bir şekilde takip edildiğinde her personelin maaşını arttırma imkanı vardır. Maaş arttırmak için püf noktalar bilinirse, bu süreç hızlı ve kolay bir şekilde işleyecektir.

Direkt Zam İstemek

Yüksek performans gösterdiğinize eminsiniz ve şirketin sizden beklediği tüm talepleri yerine getirdiğinize inanıyorsunuz fakat bir türlü maaşınızı arttıramıyor musunuz? Bu durumda yapmanız gereken ilk şey, direkt olarak zam istemektir.

Direkt olarak zam istediğinizde yöneticinize kendinizi hissettirmiş de olacaksınız. Lakin bunu yapmadan önce mutlaka zam isteyeceğiniz dönem hakkında bilgi sahibi olmanız da fayda vardır. Şirket, ekonomik yönden zorluk çekiyorsa, isteyeceğiniz zammın da bir önemi kalmayacaktır.

Terfi İsteyebilirsiniz

Kariyer planlarınız doğru bir şekilde ilerliyorsa ve sürdürülebilir bir başarı elde ediyorsanız, terfi zamanınız gelmiş demektir. Bu durumda işvereniniz ile terfi konuşması yapmanız gerekecektir.

Bu talepte bulunmadan önce şirket içindeki boş ve size en uygun olan pozisyonları tespit etmelisiniz. Yöneticinizden terfi isterken bu pozisyonlarda başarılı olabileceğinize inandığınızı bildirmelisiniz. Kariyer planlarınızdan, bu zamana kadar gerçekleştirdiğiniz projelerden, elde ettiğiniz başarılardan ve şirkete sunduğunuz katkılardan bahsetmeyi de ihmal etmemelisiniz.

Eğitimlerinize Aralıksız Devam Edin

Çalışma hayatında sadece işe odaklanmak, personelin tüm zamanını ve eforunu tamamen işe ayırması yapılan en büyük kariyer hatalarından biridir. Zaman yönetimini doğru bir şekilde yapmalı ve iş yaşamınızda kişisel gelişmenize katkısı olacak eğitimlere katılmayı denemelisiniz. Öz geçmişinize ekleyeceğiniz her eğitim bilgisi ve sertifika, daha yüksek bir maaş almanızı sağlayacaktır.

Yabancı dil bilgisi elde etmek de bu konuda önemlidir. Eğer yabancı dillere karşı bir ilginiz varsa, mutlaka bu ilginizi değerlendirmeli ve farklı diller öğrenmeyi denemelisiniz. İş hayatında farklı yabancı dilleri bilen kişiler, ön plana çıkmaktadır. Özellikle uluslararası bir yapıya sahip olan şirketler için yabancı dil bilgisi bulunan personeller önem taşımaktadır.

Vazgeçilmez Olduğunuzu Hissettirin

Çalıştığınız şirkette en alt kademeden en üst kademeye kadar herkese karşı saygılı olun ve iletişiminizi iyi ayarlayın. Görev ve sorumluluklarınızı zamanında ve başarıyla tamamlayın. Kısaca yöneticilerinizin sizin için vazgeçilmez bir çalışan olduğunuzu düşünmesini sağlayın. Bu sayede, şirkete sunduğunuz katkılar kısa sürede fark edilecek ve sizlere yönelik maddi ödüllendirmeler sunulacaktır. Takım çalışması ile birlikte yapacağınız projeler içerisinde lider konumda olmaya özen göstermeyi de ihmal etmeyin.

Yüksek Maaşlı İşler Arayın

Bir işte çalışıyor olsanız dahi eğer maaş konusunda tatmin olmuyorsanız, zam ve terfi istemeyi denediniz ve başarılı olamadıysanız bir yandan daha yüksek maaşlı  iş aramanızda sakınca yoktur. Hatta çalışırken iş görüşmelerin bile gidebilir, fikir sahibi olabilirsiniz. Gelen iş tekliflerini reddetmeden önce düzgün mukayese edin.