Deutsche Bank Cortland İçin 340 Milyon Dolar Fon Sağladı

Deutsche Bank Dallas şehrinin merkezindeki Mega D-FW daireleri için 340 milyon dolar fon sağladı. Geçtiğimiz sonbaharda yapılan satın almada Atlanta merkezli Cortland şirketi, Kuzey Teksas’taki en büyük apartmanın sahibi olarak anılmaya başlanmıştı. Yaklaşık olarak 11 bin adet daireye ev sahipliği yapan apartman için banka, 340 milyon dolar fon sağladı.

1,2 Milyar Dolarlık Anlaşma

Atlanta merkezli Cortland, geçen sonbaharda Kanada merkezli daire sahibi olan Pure Multi – Family GYO ile 1,2 milyar dolarlık anlaşma yapmıştı. Yapılan anlaşma sonucunda yaklaşık 4 bin adet dairenin satışı gerçekleşmişti.

Yapılan anlaşmanın içerisinde “11 Dallas – Fort Worth” aparman topluluğunun sahipliği söz konusu idi. Anlaşma öncesinde 7 bin adet daireye ev sahipliği yapan apartmana, anlaşma sonrasında yaklaşık 4 bin adet daha daire eklendi. Günümüzde 11 bin adet daireye ev sahipliği yapması sayesinde apartman, Kuzey Teksas içerisindeki en büyük apartman sıfatını kazandı.

2 Bin 170 Daire ve 8 Apartman Topluluğu İçin Fon

Maryland merkezli ticari emlak finansman şirketi olan Walker & Dunlop, 2 bin 170 daire ve 8 adet apartman topluluğu için Deutsche Bank’tan fon talep ettiğini açıklamıştı. Daireler Dallas, Houston ve Phoenix’te yer almaktaydı.

Cortland şirketinin baş yatırım sorumlusu Mike Altman konuya yönelik olarak, “Pure Multi – Family GYO’nun satın alınması, çok aileli büyümeye olan güvenimizi ve inancımızı temsil ediyor. Bu satın alma konusundaki finansmanımızı yürüterek, bu pazarlardaki büyümemizi sürdürmemize ve verdiğimiz yerleşik yaşam deneyimi ile müşterilerimizi memnun etmeye odaklanmamıza olanak sağladılar.” dedi.

Günümüzde Cortland şirketi ülke çapında 60 binden fazla daire işletmektedir. 2018 yılından bu yana şirket 20 bin 639 apartman binasının satın alınmasında 3,7 milyar dolardan fazla harcama yapmıştır.