En Yüksek Maaşı Hangi Bankalar Veriyor

Son yılların en çok ilgi gören meslekleri arasında yer alan bankacılık, rahat çalışma koşulları ve kariyer imkanlarının yanı sıra maaş söylentileri ile de dikkat çekmeye devam ediyor. Geleceğin meslekleri arasında yerini şimdiden alan bankacılık sektöründe, adaylar en çok bankacıların ne kadar kazandıklarını merak ediyorlar.

Bankacılık sektörü içerisinde kişilerin maddi varlıklarının yönetilmesi, taşınmazlarının finansal açıdan koruma altına alınması ve ekonomik açıdan mevduat ve faiz oranları ile birlikte yönetim sağlayan kişi bankacı olarak isimlendirilmektedir. Günümüzde pek çok kişi finansal güvence sağlamak, paralarını ekonomik açıdan daha etkili biçimde yönetmek için bankalara başvuru yapıyorlar. Bankacıların görevleri arasında;

Paraların durum analizini yapmak,

Finansal anlamda sektörde analiz yapacak konumda bulunmak,

Hesap açabilmek ve hesapların yönetilmesini sağlamak,

Başvuru yapan bireylerin emeklilik konusundaki planlamalarını yapmak,

Kredi vermek, faizlerle yapılan işlemler sonrasında kar sağlamak,

İşletmelere maddi açıdan destek vermek gibi durumlar yer alıyor.

Bankacılar Ne Kadar Kazanırlar?

Genel olarak bankacılık sektöründe farklı ihtiyaçlara yanıtlar vermek için farklı departmanlar bulunmaktadır. Her departmanın kendi içerisinde farklı görevleri bulunmaktadır. Görev ve sorumluluklara göre çalışanların kazandıkları ücretler de değişiklik göstermektedir.

Günümüzde gelişen ekonomik şartlar, uluslararası finans sisteminin tüm dünyaya hakim olması gibi çeşitli durumlar bir süre sonra bankacılık sektöründe nitelikli elemana duyulan ihtiyacı da artırmaktadır. Bankacı maaşları hakkında yanlış bilinen pek çok bilgi bulunuyor. Özellikle  günümüzde parayla uğraşan bu çalışanların yüksek miktarda kazançlar elde ettikleri düşünülüyor. Bankacılık sistemi tüm dünya üzerinde bir karşılaştırmaya tabi tutulduğu zaman, ülkemizde arzın artması ile birlikte maaşların düştüğünü ortaya koyuyor. Bankacılık sektöründe kariyer yapma imkanları diğer mesleklere göre çok daha fazla ancak bu süreçte en alt kademeden başlayan çalışanların yüksek maaşlar kazanabilmeleri için bir hayli çaba sarf etmeleri gerekiyor.

Günümüzde bankacılık mezunu bir çalışan gişe personeli olarak en alt kademeden işe başladığı zaman ortalama olarak asgari ücret alarak iş hayatına başlamış oluyor. Daha üst kademelerde maaşlar alınan görev ve sorumluluklara göre değişiklik gösterebiliyor. Ancak günümüzde bankacıların binlerce lir kazandıkları, çok rahat çalışma koşullarına sahip oldukları ve pek çok sosyal haktan yararlanarak kolay bir performans gösterdikleri yönündeki düşünceler doğru değil.

En Çok Maaşı Hangi Bankalar Veriyor?

Her bankanın kendi içerisinde farklı bir çalışma sisteminin olduğunun ve çalışanlara ödenen maaşların piyasada standart olmadığının bilinmesi gerekiyor. Bazı bankalar aynı pozisyon için asgari ücret eklif ederken, bazı bankalarda bu rakam 3 bin 500  liraya kadar çıkmaktadır. Bu durum birazda kişinin eğitimi, deneyimleri, bilgi ve becerilerine bağlı olarak gelişebilir. Daha tecrübeli ve bankaya değer katacağına inanılan bir kişinin alacağı maaş daha yüksek olabilir.

Günümüzde özel bankalar ile kamu bankaları arasında bir ayrım vardır. Çalışma prensipleri ve sundukları şanslar farklı olabilir. Ancak maaş konusuna gelirsek bir özel banka işe ilk girişte kamu bankasına göre düşük bir maaş teklif ederken, hızlı yükselme ve maaşını hızlı artırma imkanı sunar. Kamu bankası ise ilk işe girişte pozisyona göre maaşı ortalamanın biraz üzerinde tutarken, kariyer basamaklarını tırmanırken biraz daha zorlayabilir. Maaş iyileştirme şartları biraz daha yavaş ilerlemektedir. Her bankanın diğerine göre avantajları ve dezavantajları vardır. Tercih yaparken tüm imkanları göz önünde bulundurmak son derece önemli.