Evden Çalışmak İsteyenlere Önemli Tavsiyeler

Evden çalışmak odaklanmak, planlı olmak ve güçlü bir motivasyona sahip olmak üzerine kurulu bir çalışma sistemi olduğu için hem keyifli hem de zordur. Evden çalışırken bazı püf noktaları bilirseniz, oldukça başarılı bir çalışan olabilirsiniz. Ofis yaşamından uzak, stresten uzak bir çalışma ortamı sunan evinizde başarılı olmak için yapacağınız birçok püf nokta bulunuyor. Başarılı olan her insanın ortak özelliği güne erken başlamasından geçiyor.

Evden Çalışırken Bu Kurallara Dikkat Edin

Eğer evden çalışarak para kazanmak ya da başarılı olmak istiyorsanız, erken uyanmaya özen gösterin. Evden çalışıyor ve ofise gitmiyorsunuz diye akşamlara kadar yataktan çıkmamak, sizi düzensiz bir hayata sokar. Kendi rutininizi oluşturarak düzenli bir çalışma hayatı planlamalısınız. Evden çalışırken dikkat edeceğiniz en önemli püf nokta, bir çalışma alanına sahip olmaktır. Tıpkı ofis yaşamındaki gibi kendinize bir masa hazırlayabilirsiniz. Çalışma masasına sahip olmak daima daha verimli olmanızı sağlayacaktır. Bu nedenle kişisel bir çalışma alanı oluşturmaya özen gösterin. Bu çalışma alanını televizyon karşısında da yapmamalısınız. Mutlaka evinizin bir odasını, iş yerinize çevirin. Çalışma hayatınızı ister evinizde isterseniz de ofisinizde geçirin, nerede olursanız olun başarılı olmak istiyorsanız, planlı olmak zorundasınız. Kariyer hedefleriniz var ve bu hedeflere ulaşmak istiyorsanız, mutlaka bir plan, program yapmalı ve planınıza sadık bir şekilde hareket etmelisiniz. Bu size disiplin bilincini de kazandıracaktır.

Disiplinli olmak da daha verimli çalışmanızı sağlayacaktır. Kendinize ara ara molalar vermeniz haricinde tıpkı ofis yaşamındaki gibi bir çalışma sistemi hazırlayın. Evden çalışıyor olmanız, giyiminize dikkat etmeyeceğiniz anlamına gelmez. Pijamayla çalışma masasına asla oturmayın. Tabii ki evinizde takım elbiseyle dolaşacak değilsiniz. Fakat en rahat olduğunuz ve ev içerisinde günlük yaşamınızda giydiğiniz kıyafetleri tercih etmek beyninize “çalışmaya hazırım” mesajını yollamanızı ve işinize odaklanmanızı sağlayacaktır. Evden çalışan kişilerin en büyük problemi, dikkat dağınıklığına sebep olacak birçok etkenin bir arada yer almasıdır. Çamaşır, ütü, bulaşık, televizyon, ev temizliği vb. gibi birçok şey dikkat dağınıklığı yaratabilmektedir.  Bu nedenle en başta söylediğimiz gibi planlı olmalısınız. Gününüzü öyle bir planlamalısınız ki, hem özel hem de çalışma hayatınıza vakit ayırabilesiniz. Gün içerisinde yapacaklarınızı liste halinde hazırlayın ve çalışma alanınızın yanında bu listeyi bulundurun. Yaptığınız her işin yanına bir “+” işareti koyun. Bu motivasyonunuzun artmasına sebep olacaktır. Bu sayede daha hızlı, odaklı ve verimli çalışabilirsiniz. İş yükünüz azaldıkça, işinizi tamamlamayı arzu edeceksiniz. Evden her saniye ve her saat çalışma imkanı bulabiliyor olmanız, günün her saniyesini çalışarak harcamanıza neden olmamalı. Günün belli saat aralıklarında işinizde verimli bir şekilde çalışmanız, gün boyu çalışmanızdan daha etkili olacaktır.