Özgeçmişin Sıkıcı Olmaması İçin Önemli Püf Noktalar!

İş başvurusunda bulunacak olan adayların özgeçmişlerini dikkatli ve özenli bir şekilde hazırlaması gerekir. Sıkıcı bir özgeçmiş, istediğiniz işi elde edememenize sebep olabilir. Etkili özgeçmişler hem işverenlerin adaylar hakkında kolay karar vermesini hem de adayların yapmış olduğu başvuruya yönelik şanslarının artmasını sağlar. CV hazırlarken hata yapmamaya ne kadar özen gösterilirse, iş arama süreci de o denli kısalmaktadır.

Özgeçmişinizi Renklendirin

Sıkıcı bir özgeçmiş sahibi olmanız, iş bulma sürecinizin uzamasına sebep olabilir. Sıkıcı bir özgeçmişe sahip olmamak için bazı püf noktalara dikkat edebilirsiniz. Bu sayede özgeçmişinizi tekrardan düzenleyebilir ve etkileyici bir özgeçmişe sahip olabilirsiniz. Gereksiz bilgilerin yer aldığı, kelime kalabalığından ibaret özgeçmişler işe alım uzmanları tarafından sıkıcı özgeçmiş olarak nitelendirilir. Çok emek harcamış olsanız da özgeçmişiniz dikkat çekici olmaz. Düz yazı ile yazılmış, uzun özgeçmişler sıkıcı olarak algılanabilir.

Özgeçmişlerde tabloya ve maddelemelere yer vermek daha cezbedici olmasını ve ilgi çekmesini sağlar. Özgeçmişlerinizde boş yere kurulmuş anlatımlardan kaçınmak için başvuru yaptığınız işin tanımını iyi okuyun. Tanıma uygun anlatımlar haline getireceğiniz bir özgeçmiş işe alım yetkilisinin dikkatinden kaçmayacaktır. Özgeçmişlerinizde kendinizden, eğitiminizden, geçmiş kariyerinizden bahsederken kibirden uzak durun, net ve abartısız cümleler kurun. CV’nizi hazır hale getirdikten sonra her iş başvurunuzda kontrol edin ve gerekirse güncelleyin. İş yaşamınız süresince gönüllü olarak katıldığınız projelerden ve işlerden de mutlaka bahsedin.