Freelance Çalışmak İsteyenlere İş İmkanı Veren Siteler

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık hepimizin hayatında yer edinen “Freelance” çalışma, birçok kişinin en büyük hayali olarak yer alıyor. Kendi kendinin patronu olmak isteyen herkes, bu çalışma biçimini tercih ediyor. Kendi saatlerini belirleyerek çalıştıkları bu iş tipi, evinizde, cafede ya da spor salonundayken sizlere çalışma fırsatı tanımış oluyor. Bu tip bir çalışma stilini benimsemek isteyen fakat bir türlü iş imkanı bulamayan kişiler için oluşturduğumuz bu yazımızda, Freelance çalışma ortamı için iş ilanı veren siteleri derleyip sizlere sunduk.

Freelance Çalışma Düzeni Nasıl Olur?

UpWork, 1.5 milyondan fazla müşterisi ile en kapsamı Freelance iş imkanı veren sitelerden birisi olarak yer almaktadır. Kısa ve uzun dönemli projeler haricinde, saatlik iş imkanları bulabileceğiniz bu sitede, ilgi alanlarınıza yönelik fırsatları değerlendirebilirsiniz. Site belli bir oranda kazandığınız ücretten komisyon almaktadır.

Toptal, diğer sitelere nazaran farklı bir yapı ile çalışanlara iş imkanı tanımaktadır. Bu sitede freelance çalışanı olmak için zorlu bir eleme sürecinden geçmeniz gerekmektedir. Bu süreç sonrasında oldukça büyük şirketlerle çalışma hakkı kazanabilirsiniz. Üstelik sözleşmeli olarak freelance çalışanı olabilir ve önemli projelerde yer alma hakkı bulabilirsiniz. Rekabetçi bir ortama sahip olan Freelancer sitesi, uzman olduğunuz alanda kendinizi geliştirmenizi, uzmanlık alanınıza uygun milyonlarca proje içerisinde yer almanızı sağlamaktadır. Site içerisinde projelerdeki başarınız lanse edilmektedir. Daha çok müşteriye sahip olabilmeniz için diğer çalışanlarla yapılan yarışmalara katılabilirsiniz.

Geçmiş iş deneyimlerinize bağlı olarak doğru iş fırsatlarını değerlendirmenizi sağlayan freelance sitesi Guru, size en uygun iş fırsatlarını sunmaktadır. Günlük olarak bu iş fırsatları yenilenmektedir. 3 milyondan fazla kullanıcısı olan Guru içerisinde, çalışma odaları bulunmaktadır. Bu çalışma odalarına bağlı olarak, çalışmalarınızı yürütebilirsiniz. Aynı zamanda projelerinizi buraya ekleyerek işveren kişinin, projedeki ilerlemenizi takip etmesini de sağlayabilirsiniz.

Serbest tasarımcıların iş imkanı bulabileceği 99Designs, tasarım yarışmaları düzenleyen ve bu yarışmalar sonucunda müşterilerle iletişim kurmanızı sağlayan bir sitedir. Site belli bir oranda kazandığınız ücretten komisyon almaktadır.

Web üzerinde Freelance çalışma ortamı bulmak isteyen kişiler için açılan PeoplePerHour sitesi, web geliştirme uzmanı, SEO uzmanı gibi olan kişilerin daha yoğun kullanabileceği bir platformdur. Web hizmetlerinden yararlanabileceğiniz bu sitede kendi alanınıza uygun freelance iş imkanını bulabilirsiniz. Sadece yazar, editör, blog yazarı ya da yayımcı olan biriyseniz kullanabileceğiniz bu site, Freelance olarak çalışan yazarlar ve işverenler ile doludur. Kendi yazılarınızın yayınını yaparak müşteri toplayabilirsiniz. Komisyon almayan tek freelance sitesi olarak bilinmektedir. Kazancınızın tamamını size aktaran bu site içerisinde her türlü pozisyona uygun freelance iş imkanı yer almaktadır. Programcı, tasarımcı, uzman, üniversite ya da lise öğrencisi olabilirsiniz. Hangi meslek grubunda olursanız olun Freelance iş imkanı bulabileceğiniz bu site, ilgi alanınıza uygun meslekleri sizlere sunmaktadır.