Garanti BBVA, Romanya Operasyonlarını Satışa Çıkardı

Garanti BBVA bir süredir Romanya operasyonlarını satmak için harekete geçmişti. Şimdiye kadar yapılan görüşmeler henüz sonuç vermedi. Ancak çeşitli haber kanallarının verdiği bilgiye göre 3 alıcı ile görüşmelerin aktif olarak devam ettiği belirlendi. Garanti Bankası’nın aktiflerine bakıldığı zaman Romanya’da büyüklüğü ile birlikte 10. büyük banka konumunda bulunuyor.

Bankacılık sektöründe bulunan bazı kaynaklar ise Romanya’da bulunan bankanın Macar OTP tarafından satın alınmak istendiği belirtildi. Ancak ne Garanti Bankası ne de OTP konu hakkında herhangi bir açıklamada bulundular. OTP yönetim kurulu başkanı ve CEO’su olan Sandor Csanyi yılın başında yeni yatırım planları konusunda bir açıklamada bulundu. Yatırımları için yeni ülkelere açılma planları olduğunu belirtti.

Diğer gelen haberlere göre Garanti Bankası’nın Romanya’da bulunan organizasyonu için Banca Transilvania ve Intesa Sanpaola’nın da ilgilendiği açıklandı. Görüşmelerin sonlanmasının ardından Şubat ayında bankaların tekliflerini sunmaları bekleniyor. Tekliflerin ardından Garanti BBVA satış için değerlendirme sürecine girecek.

Yapılan incelemeler sonrasında Romanya operasyonlarının ortalama değerinin şimdilerde 381 milyon Euro civarında olduğu belirlendi. Romanya’da bulunan bankanın iştiraki ise Türkiye Garanti BBVA’ya ait. Yapılacak satış işlemleri bankacılık sektörü tarafından merakla bekleniyor. Şubat ayı sonunda sürecin sonlanması bekleniyor.