Güzel Bir İş Günü İçin Neler Yapmalısınız?

Başarılı bir iş hayatı için günlük yaşantımızda başarılı bir iş performansı sergilememiz son derece önemli. Aktif iş hayatı olan kişiler için sabahları alarm sesiyle uyandıkları ilk andan gece gözlerini kapattıkları ilk ana kadar aldıkları her karar, yaptıkları her davranış bir anlamda iş hayatını derinden etkilemeye devam ediyor. Pek çok kişi iş hayatında yaşadıkları sorunları özel ve sosyal hayatlarına da taşımaya devam ediyorlar. Bu durum bir süre sonra yaşam kalitesinin olumsuz etkilenmesine neden oluyor. İş hayatında geçirilen verimli bir gün bir süre sonra kişinin çalışma motivasyonunu da olumlu etkiliyor. İş yerinde verimli, mutlu ve enerjik bir gün geçirmek tamamen sizin elinizde. Bu durumda uyku, beslenme ve stres gibi durumları göz önünde bulundurarak kendinizi iyi hissetmenin yollarını arayabilirsiniz.

Uyanma Anınız Son Derece Önemli!

Uzmanlar başarılı bir hayat için ilk olarak uykunun önemini araştırıyorlar. Verimli bir uyku sonrasında verimli bir uyanma son derece önemli. İş yaşamında aktif bir hayatı olan kişiler genel olarak verimli bir şekilde uyanmak yerine çalan alarm sayesinde uyanmayı tercih ediyorlar. Bu süreçte uzmanlar doğal ışık ile uyanmanın gerçekleşmesinin verimli bir çalışma üzerinde ne kadar önemli olduğunu her defasında dile getiriyorlar. Özellikle kış aylarında işe gitmek için uyanmak zorunda kalan kişilerin daha hızlı ve kolay bir şekilde uyanmaları için ışığı açmaları son derece önemli. Vücudun tamamen kendine gelmesi konusunda başarılı olan ışık kişinin hayatı için de son derece önemli. Uyandıktan hemen sonra duşa girmek hem zihnin hem de bedenin uyanmasına yardım eden ikinci faktör olarak ifade ediliyor.

Beslenmenize Dikkat Edin!

Kahvaltı sağlık açısından günün en atlanmaması gereken öğünü olarak biliniyor. Uzmanlar kahvaltının akşamdan hazırlanmasının son derece etkili olacağını ve özellikle kahvaltı öğününün atlanmaması açısından son derece önemli olabileceği ifade ediliyor. Evden aç çıkma durumu gün içerisinde kişinin metabolizmasının yavaşlamasına ve bununla birlikte kan şekerinin düşmesine neden olabilir. Uzmanlar genellikle sağlıklı bir kahvaltı için süt, meyve, yumurta, yulaf ezmesi gibi besinleri daha çok öneriyorlar. Çalışanlar genellikle öğle aralarında da süreci hızlı bir şekilde yönetmek için sağlıksız ve hazır gıdalara yöneliyorlar. Ancak bu süreçte akşam yenen sağlıklı yemekleri ofise götürmek, sabah sağlıklı bir sandviç hazırlamak ya da salata tercih etmek gün içerisinde verim ve enerji açısından son derece önemli olabilir.

Ulaşım Sorununu Çözün!

Büyük şehirlerde çalışanlar için ulaşım ciddi bir problem olabilir. Böyle bir durumda saatlerce trafikte kalmak kişinin ruh halini olumsuz etkilediği gibi motivasyon kaybına da neden olacaktır. Bu süreçte trafiğe maruz kalmamak adına özel arabayla yola çıkmak yerine metro gibi trafiğe çıkmayan araçları kullanmak ya da sağlıklı bir beden için bisiklet kullanmak son derece faydalı olabilir. Yapılan bir bilimsel araştırmaya göre bisiklet kullanarak işe giden kişilerin bisiklet kullanmayanlara göre yüzde 83 oranında daha az stres yaşadıkları belirlendi.

Stresten Uzak Durun!

İş yerinde stresli bir yaşama sahip olmak yapılan işin kalitesini de düşürecektir. Bu sebeple stresli olan ortamı mümkün olduğunca en az seviyeye indirmek son derece önemlidir. Egzersiz yapmak, küçük hareketlerle vücudu hareket ettirmek uzun vadede kan akışını hızlandıracağı gibi endorfin hormonunun salgılanmasına neden olacaktır.

Stresli bir iş hayatı olan kişiler öğle aralarında işten uzaklaşmaları ve kısa yürüyüşler yapmaları stres seviyesinin azalması açısından son derece önemlidir. Mükemmeliyetçi davranmak çoğu zaman stresi yükselteceği için gerçekçi olmak ve bazen olayları olduğu gibi kabul etmek en doğrusu olacaktır. İş hayatında hayır diyebilmek ve işten eve iş götürmemek son derece etkili olacaktır.