Dünyanın En Zorlu 6 Mesleği!

Ofis yaşamında çalışmak size zor geliyorsa, dünyanın en zor meslekleri listesinde yer alan meslek gruplarına göz atmalısınız. Elbette her işin kendine göre avantajları ve dezavantajları bulunur fakat ofis yaşamınızdan şikayet etmeden önce bu meslekleri okumalısınız!

Bright Side tarafından yayımlanan araştırma yazısına göre dünyanın en zorlu 6 mesleği içerisinde farklı ülke ve şehirlerden meslek grupları yer alıyor. İnsanlar çok zor çalışma şartları ve koşulları altında mesleklerini yerine getiriyor. Peki siz bu insanlardan biri olmak ister miydiniz?

Kanalizasyon Kapağı Üretimi, New York

New York için her yıl yaklaşık olarak 2 bin 800 adet rögar kapağı üretimi yapılmaktadır. Bu meslek grubunda iş güvenliği neredeyse yok denilebilir. Kanalizasyon kapağı üretimine kadınlar alınmamaktadır ve mesleği yalnızca Hindistan’dan gelen erkekler yapmaktadır. Bu üretim, 1200 ile 1400°C sıcaklıkta eritilen metalin şekil aldırılması ile yapılmaktadır. Ciddi yanıklara neden olabileceği gibi insan gücü gerektiren bir meslek grubu olması nedeniyle dünyanın en zor mesleklerinden biri sayılmıştır.

Kükürt Madenciliği, Endonezya

Endonezya’da bulunan Kawah Ijen Yanardağı çevresinde gerçekleştirilen kükürt madenciliği en zor mesleklerden biridir. Dağın yüksekliği 2 bin 600 metredir ve işçiler, koruyucu kıyafetleri ya da gaz maskeleri olmadan burada çalışmaktadır. İşçileri genel olarak yerel halk oluşturmaktadır.  Vardiyalı sistem uygulanmaktadır. 12 saatte bir iş değişimi yapılmaktadır. Bütün gün kükürt çıkarımına devam edilmektedir. İşçiler zararlı havayı solumamak adına yalnızca peçete kullanmaktadır ve her işçi 5 dolardan az para kazanmaktadır.

Kanalizasyon Temizleyicisi, Hindistan

Çalışma süresinin 12 saat olduğu bu meslek grubunda tüm vardiya boyunca insan ve hayvan atıklarının kokusunu solumak zorunda kalıyorsunuz. Kanalizasyonda oluşan balçıkları temizlemek ile görevli olan bu kişiler, metal sıyırıcı, mattot ya da kendi ellerini kullanarak temizleme işlemini gerçekleştirirler. Özel iş kıyafeti bulunmamakla birlikte günlük 5 dolar ücret verilmektedir.

Koku Test Ediciliği

 

Ter önleyici deodorant, parfüm ya da kremlerin kokusunu test etmek adına görevli olan ve bu görev karşılığında belli bir ücret alan çalışanlar olduğunu biliyor muydunuz? Test ediciler, parfüm, deodorant ya da kremi kullanan kişilerin koltuk altlarını koklayarak ürünü test ederler. Dünya genelinde bulunan bu meslekte değerlendirme yapılabilmesi için koklama zorunluluğu bulunmaktadır.

Olay Yeri Temizleyicileri

Duvar, döşeme, otoyol, yatak, ev, banyo, restoran ve nice daha yerde işlenen suç ve cinayetlerden sonra ortamı temizlemek adına çalışılan meslek grubudur. Mesleğin en kötü yanı ağır bir şekilde kokan kan ve ettir. Çünkü kimi zaman polisler olay yeri üzerinde günler ya da haftalarca çalışma yapabilmektedir. Kimi zaman da bu olay yerinde ceset bulunabilmektedir. Vahşice öldürülen bir adamın yattığı yeri temizlemek, bu anı görmek herkesin kaldırabileceği bir şey de değildir…

Sivrisinek Test Ediciliği

Sıtmaya yönelik deneyler yapan bilim insanları, kendi canlarını tehlikeye de atmaktadır. Sivrisineklere yönelik geliştirmiş oldukları ilaç ve benzeri şeyleri test etmek adına sivrisinek dolu bir fanusa ellerini sokarak sivrisineklerin kendilerini ısırmasına izin verirler. Bir nevi kendilerini yem olarak kullanırlar.