Hem İş Hem Özel Yaşamınızda İşinize Yarayacak Online Eğitimler!

Kişisel gelişiminizi sürekli olarak devam ettirmeniz, yaşam kalitenizin de artmasını sağlayacaktır. “Yaşam boyu öğrenme” olarak adlandırılan öğrenme çeşidi insanların kendilerini mutlu etmek adına yapabileceği aktivitelerden yalnızca biridir. Günümüz teknolojisi sayesinde, eğitim ve öğretim hayatına katılmak artık daha kolaydır. Ücretli ve ücretsiz olmak üzere verilen online eğitimler sayesinde her bilgiye kolayca erişilmektedir.

Pek çok çalışan, kurslara gitmek yerine aktif öğrenmeyi tercih etmektedir. İnternetle bağlantılı olunan her yerde eğitimlerini gerçekleştirebilmektedirler. Oldukça kaliteli öğretmenlerden istediğin gitar dersini, zaman ve stres yönetimini, psikolojik kuramları ya da herhangi bir dersi öğrenebilirsin. Üstelik sana rehber ve mentor olacak insanlarla da tanışabilirsin.

Standford Üniversitesi’nin en yeni teknolojik becerilerinden biri olan “Makine Öğrenimi”, dünyanın dört bir etrafında bulunan öğrenciler için “Coursera” adlı internet sitesi üzerinden ders olarak verilmektedir. Site gençlerin bu eğitimiyle ilgili olarak “Makine öğrenmesi bize kendi kendine giden arabaları, pratik konuşma tanıma, etkili web araması ve insan genomunun çok gelişmiş bir anlayışını sağladı” demektedir.

California San Diego Ünversitesi ve McMaster Üniversitesi tarafından verilen eğitimlerden biri de “Öğrenmeyi öğrenme” olarak yer alır. Günümüzün en popüler çevrimiçi eğitimlerinden biri haline gelmiştir. Bireylerin daha hızlı ve verimli olarak bilgiye kısa yoldan nasıl ulaşacağını gösterir. Aynı zamanda alanlarında bir uzman olmak için nasıl uzman olunacağını öğretir.

Princeton Üniversitesi tarafından verilen “Bitcoin ve Cryptocurrency Teknolojileri” dersi en popüler online eğitimlerden biridir. Günümüzde kripto paralara yönelik artan merak ve Bitcoin madenciliği alanında açılan meslek grupları, insanların bu eğitimi almasını ihtiyaç olarak doğurmuştur. Özellikle yazılım mühendisliği gibi teknolojiyle birebir ilişkisi olan mesleklerin bu eğitimi alması gerekir!

Yine Princeton Üniversitesi tarafından verilen “Algoritmalar, Bölüm 1” dersi, online olarak ulaşılabilecek eğitimlerden biridir. Bu eğitim programcılara yönelik olarak verilmektedir. Programcıların algoritma ve veri yapıları hakkında bilmesi gerekenleri, Java uygulamalarıyla birleştirerek performans analizi yapılabilmesini ve analiz edilebilmesini öğretmektedir.

“Mesleki İngilizce” alanında başarılı olmak kariyer gelişiminizi de etkileyecek bir unsurdur. Ana diliniz gibi İngilizce bilmenizin haricinde iş dünyasındaki mesleki terimleri öğrenmeniz, uluslararası alandaki etkinliğinizi iki katına çıkarmaktadır. Mesleki İngilizce dersine online eğitim olarak ulaşmak için Pennsylvania Üniversitesi’nden ulaşabilirsiniz.

Yale Üniversitesi olarak verilen “Finansal Piyasalar” dersi, günümüzün en popüler online eğitimlerinden biridir. CNBC kanalında da sosyal işlev nedir sorusuna yönelik olarak verilen cevapta yer alan bu eğitim, ekonomistler tarafından mutlaka alınması gereken derslerden biridir.

Geleceğin psikoloğu olmayı hedefliyorsanız Toronto Üniversitesi tarafından verilen ve insan zihnini ayrıntılı bir şekilde öğreten “Psikolojiye Giriş” dersi, davranışlarınızı anlama ve etkili olma konusunda sizlere yardımcı olmaktadır.

İkinci bir dil öğrenmek istiyorsanız, “Yeni Başlayanlar İçin Çince” dersini Pekin Üniversitesi tarafından verilen online eğitim aracılığıyla öğrenebilirsiniz. Üstelik çok basit bir şekilde öğrenebileceğiniz Çince dilini mesleki alanda da kullanarak kariyer gelişiminizi ilerletebilirsiniz.