Hiçbir Şey Bilmediğiniz Bir Sektörde Nasıl Başarılı Olursunuz?

Bilinmeyen bir sektöre giriş yapmak girişimciler açısından daima daha avantajlıdır. Bunun sebebi, sektördeki rekabetin az oluşu ve bilinmemesi sebebiyle lider şirketlerden biri olma potansiyeline sahip olunuşudur. Aynı zamanda bilinmeyen sektör girişimciler açısından daha az risklidir. Dolayısıyla girişimcilerin çoğu, yeni alanlara girmek, yeni sektörler keşfetmek ister.

Daha önce hiçbir şey bilmediğiniz bir sektörde başarılı olmak daha zordur. Fakat, bilgi sahibi olmadığınız bir sektör sizlere inanılmaz başarılar getirebilir. Peki, hiçbir bilgiye sahip olmadığınız sektörde nasıl başarılı olabilirsiniz? Bu sektörde başarılı olmak için ne yapabilirsiniz?

Bebekler, yürümeye başlarken defalarca düşer. Çevresindeki eşyalara dokunarak, onlardan güç alarak ayağa kalmaya çalışır ve çevresindeki her cismi yürüyebilmek için kullanır. Bir girişimcinin de hakkında hiçbir bilgiye sahip olmadığı sektörde başarılı olması içi bebekleri kendine örnek alması gerekir. Sektörde başarısız ola ola başarıyı yakalayacağınızı unutmamalısınız. Elinizdeki tüm kaynakları kullanarak, sektör hakkında bilgi edinmeli ve bu bilgileri elde edeceğiniz güç gibi düşünmelisiniz.

Giriş yapacağınız sektör az bilinen bir sektörse, sektör içerisinde yer alan tüm ürünleri ve hizmetleri araştırın. Bu ürün ve hizmetlerdeki güçlü ve eksik yönleri tespit edin. Eksik yönleri kendi ürün ve hizmetinize entegre etmeye çalışın. Bu sayede, pazar payında güçlü bir büyüme elde edebilirsiniz. Teknolojik gelişmeleri takip etmeyi de ihmal etmemelisiniz. Kendi kendinizi güçlendirecek her türlü faaliyeti kullanmalısınız.

Öğrenmek içi ısrarcı olmalısınız. Yüzeysel cevaplar ya da bilgiler sizler için yeterli olmayacaktır. Öğrenmek için kendinize hırs yapın ve bir plan oluşturun. Sektörü en temelinden öğrenmeye çalışın. Bu sayede en ince ayrıntıları bilerek hakimiyet kurabilirsiniz. Çok fazla bilgiye sahip olmak, sektörün eksik yanlarını da öğrenmenizi sağlayacaktır. Bu nedenle bilgi hazineniz daima güncel olmalı.

Takım çalışmalarının gücüne güvenin. Çoğu zaman sizin göremediğiniz eksik noktaları ekip arkadaşlarınız görebilir. Sektöre giriş yaparken çalışanlarınızdan bilgi almaya özen gösterin. Kafalarının içinde sektör ve şirketle ilgili ne tip senaryolar olduğunu öğrenin. Bunun için çalışanlarınıza bir adet kağıt ve kalem verin. Onlara sektöre giriş yaparken şirketin ilk 6 ay, 1 yıl ve 5 yıl içerisinde yaşayabileceği en iyi ve en kötü senaryoları yazmasını isteyin.  Almanız gereken büyük kararlarda bu senaryolar sizlere yardımcı olacaktır.

Sektör hakkında bir bilginiz yoksa kalabalığa karışmayı deneyin. Sosyal bir çevre oluşturmak ürün ya da hizmetinizin fark edilmesini sağlar. Daha tanınır bir hale gelmek için etkinliklere, komitelere, sosyal örgütlere katılım sağlamayı deneyebilirsiniz. Sektörle ilgili yapılan tüm etkinliklere katılarak, sektör içerisinde yer alan diğer kişilerin saygınlığını kazanabilirsiniz. Potansiyel müşteri kitlenizi oluşturmak ve iş ortaklıkları kurmak için de sosyal çevrenizi geliştirmek harika bir fırsattır. Sosyal çevre edinirken sosyal medyanın gücünden de yararlanmayı unutmayın. Şirketinizi temsil edecek sosyal medya hesaplarınızın olması, insanların size daha kolay erişmesini sağlayacaktır.