Home Ofis Şahıs Şirketi Nedir, Nasıl Kurulur?

Home Ofis Şahıs Şirketi Nedir, Nasıl Kurulur?

Home Ofis Şahıs Şirketi – Toplumda her ne kadar da home ofis şahıs şirketi kurmak veya home ofis şirketi açmak zor olarak görünse de aslında kurulması ya da açılması zahmetsiz ve çok basit bir iştir.

Home Ofis Şahıs Şirketi

Üstelik şahıs şirketi kurulumu gerçekleştirilirken, bankanızda herhangi bir para göstermenize dahi gerek yoktur. Herhangi bir borcu bulunmayan hemen herkes, şahıs şirketi kurma hakkını istediği zaman kullanabilir. Fakat bu işin de tabii ki bazı prosedürleri var özellikle de hangi piyasada çalışacaksanız o doğrultuda hareket etmenizde fayda olacaktır. Bunun sebebi ise bazı piyasalar, şahıs şirketi değil de daha çok Limited istemektedir.

İşte böyle bir durumda firmalara göre değişiklik gösterebilmektedir. Fakat işiniz açısından kağıt firmalarının geçerli olacağı kanaatine vardıysanız; kısa süre içerisinde başvuru işlemlerinizi gerçekleştirecek şirket açılışını böylelikle yapabilirsiniz. Şahıs şirketi açma aşamaları ise; çok kolay ve çok zahmetsiz bir şekilde yapılabiliyor. Bu alanda, herhangi bir çaba sarf etmenize dahi gerek olmayacaktır.

Home Ofis Şahıs Şirketi  Şahıs Şirketi Nasıl Kurulur?

Şahıs şirketi nasıl kurulur? Sorusunun cevabına giriş yapmadan önce bir muhasebe ile anlaşmanız gerekir. Eğer ki muhasebeciniz yok ise; diğer işlerinizi de profesyonel bir biçimde gerçekleştirmeniz zorlaşacak. Muhasebeci ile anlaşma sağladıktan sonra T.C. kimlik numaranızı vermeniz, şahıs şirketi kurmanız açısından yeterli olacaktır. Fakat prosedür sadece bununla sınırlı değil. Uygulamanız gereken bazı hususlar da vardır. Şirketinizi aktif bir şekilde kullanmaya başlamanız açısından bahsi geçen diğer prosedürleri eksiksiz bir şekilde yerine getirmeniz den sonra olacaktır.

Şahıs Şirketi Kurarken Yapılması Gerekenler Nelerdir?

Şahıs şirketi kurarken yapılması gerekenler oldukça basittir. Fakat, şirketiniz olsa dahi  adres gösterimi yapmanızda çok önemli bir husustur. Özellikle de home ofis bir şekilde çalışmayı düşünmeniz durumunda evinizi göstermiş iseniz; vergi dairesi size kontrole geldiği zaman adres içerisinde bulmanız gerekecektir. Bununla birlikte aynı zamanda adres göstereceğiniz yerin kira kontratının size ait olması gerekir. Aksi durumda işinizi yürürlüğe sokmanız biraz zorlaşacaktır.

Kimler Şahıs Şirketi Kurabilir?

Özellikle de çeşitli piyasalarda yeni iş kurma şansını elde eden vatandaşlar, şahıs şirketleri ile alakalı araştırma yapmaya ve bu konu doğrultusunda bilgi almaya devam ediyor. Şahıs şirketi kurmak amacıyla belirli bir yaş oranına sahip olmasına gerek yoktur. Fakat 18 yaşının tamamlanmış olması gerekir. Bununla birlikte aynı zamanda herhangi bir SGK kurumunda yer almamış vatandaşlar, genç girişimcilik hizmet faaliyetlerinden faydalanarak; uzun bir süre vergi ödemekten muaf kalabilirler.

Bu avantajlardan yararlanabilmek amacıyla belirli bir yaş sınırına tabi tutulursunuz. Genç girişimcilik yaşını tespit ettikten hemen sonra muhasebeciniz ile bir görüşme gerçekleştirmeniz ve firmanızı çok kısa bir süre içerisinde aktif hale getirmeniz böylelikle mümkün olacaktır. Genç girişimcilik hizmetlerinden faydalanabilmek amacı ile 29 yaşına kadar süreniz vardır. Aynı durum, genç girişimci olmayan diğer vatandaşlar açısından da geçerlidir. Genç girişimci olmamanız durumunda muhasebecinin ile görüşme gerçekleştirecek şirketinizi kısa süre içerisinde aktif hale getirmeniz mümkündür.

Home Ofis Şahıs Şirketi  Şahıs Şirketi Açmak Zor Mudur?

şahıs şirketi açıp iş hayatına atılmak isteyen vatandaşlar; kısa süre içerisinde kendi işlerinin patronu olmayı isterler. Bu işlemleri yerine getirebilmek amacıyla öncelikli olarak gerekli prosedürlerin yerine getirilmesi ve bir kereliğine mahsus adresinizde görünmeniz yeterli olacaktır.

Daha sonrasında ise home ofis şahıs şirketinizi böylelikle aktif hale getirebilirsiniz. Diğer şirket çeşitlerinde ise hesabınıza belirli bir miktar para bulundurmanız gerekir. Şahıs şirketi açarken böyle prosedürlerden muaf tutulacağı ağınızdan emin olabilirsiniz. Bu sebeplerden dolayı yeni iş kurmayı hedefleyen vatandaşların, en sık tercih ettikleri alternatiflerden bir tanesi; home ofis tarzında faaliyet gösteren bir şahıs şirketini kurmaktır. Çünkü bu şirketler aracılığı ile online ve sosyal medya hesapları üzerinden gerçekleştirilecek pek çok kişi görüşmeniz mümkün hale gelecektir.