HSBC Bank Personellerini İşten Çıkarma Planını Yeniden Hayata Geçiriyor

Koronavirüs salgını nedeniyle HSBC Bank gibi pek çok banka personellerini işten çıkarma planlarını rafa kaldırdığını açıklamıştı. Özellikle Asya bölgesinde aktif bir şekilde işten çıkarma planları olan bankanın tekrardan bu planı hayata geçirdiği ifade edildi. Sadece bin kişinin Britanya’da işten çıkarılmasının beklendiği belirtildi. Ek olarak Avrupa’daki hisse senedi işlemlerinde de kesintiye gidileceği ve ABD’deki bazı şubelerinde kapatılacağı dile getirildi.

Yılın ilk yarısında yüzde 65’e yakın bir kar kaybı yaşayan banka, Şubat ayında açıklanan yeniden yapılandırma planlarını pandemi dönemi nedeniyle ertelemişti. Normal hayata geçiş dönemi içerisinde bulunduğumuz günlerde banka bu planlara hız vereceğini açıkladı. Bu durum bankanın 235 binlik personel kadrosundan 35 bin kişiyi işten çıkarması anlamına geliyor.

HSBC Bank 13 Milyar Dolarlık Kredi Ödemesi Alamayabilir

Hong Kong’da yaşanan karışıklık, vergi öncesi kar raporunun 4,3 milyar dolar olması HSBC Bank’ın bu süreçte büyük bir zarara uğramasına neden oldu. Geçen yılın aynı dönemindeki vergi öncesi kar 12,4 milyar dolar olarak açıklanmıştı.

Banka tarafından yapılan bir diğer açıklamaya göre koronavirüs nedeniyle geri ödemesi alınamayacak kredilerin miktarının 13 milyar doları bulabileceği hakkındaydı. HSBC Bank yönetimi konuya yönelik olarak “Koronavirüsten kaynaklı gelir baskısının sonucu olarak maliyetleri düşürmemiz gerekiyor” açıklamasında bulundu.