HSBC Bank Personellerini İşten Çıkarmayı Durdurdu

Türkiye’den ayrılma kararı aldığı haberi ile son dönemlerde atak yapan ve bunun üzerine küresel çapta küçülmeye gideceğini açıklayan HSBC Bank, koronavirüs salgınının etkileri nedeniyle 35 bin kişiyi işten çıkarmayı planlıyordu. Dünyanın en büyük bankalarından biri olan HSBC Bank, koronavirüs salgını ile mücadelesinde personellerini işten çıkarmayı durdurdu ve bu planını bir süreliğine askıya aldı.

Büyük Çoğunluğu Çıkarılmayacak

Geçtiğimiz haftalarda 35 bin personelini işten çıkarmayı hedeflediğini ve bununla birlikte bazı bölgelerindeki şubelerini de kapatacağını duyuran HSBC Bank fikir değiştirdi. HSBC Bank CEO’su Noel Quinn konuya yönelik olarak açıklamasında, “COVID-19 pandemisinin olağandışı etkisi nedeniyle, şimdilik bildirimlerin yayınlanmadığı bu programla ilgili işten çıkarmaların büyük çoğunluğunu duraklatmaya karar verdik” sözlerine yer verdi.

Bankanın eski stratejisi gelecek üç yıl içerisinde 100 milyar dolarlık varlığın azaltılması ve bununla birlikte 35 bin personelin işten çıkarılması yönündeydi. HSBC Holdings PLC, yatırım bankacılığı alanındaki faaliyetlerde küçülmeye gitmek istiyordu. Bu küçülmenin istenmesindeki temel sebep ise bankanın ABD ile Avrupa’daki faaliyetlerinde revizyon yapmayı hedeflemesiydi. Bu nedenle banka 100 milyar dolarlık varlığının bir kısmını elden çıkaracağını söylemişti.

Bu söylemlerden sonra koronavirüs salgınının ortaya çıkması, ana pazarlarda yaşanan ve yavaşlayan büyümenin etkisi, Brexit ve Merkez Bankası tarafından düşük faiz oranlarının oluşması gibi zoruklar nedeniyle HSBC Bank bu kararından vazgeçti. Uzun zamandır sektör içerisindeki rakiplerinin gerisinde kalması nedeniyle strateji değişikliğine gidecek olan banka, daha küçük ve daha rekabetçi olmak istiyordu. Fakat bu isteğini değiştirdi ve personel çıkarımlarını durdurdu.