Deutsche Bank Bireysel Yapılandırmasını Erteledi

Koronavirüs salgını nedeniyle ve son zamanlara yaşanan finans piyasalarındaki şok dalgalanmalar sebebi ile pek çok şubesini kapatan, şubelerdeki personellerinin bazılarını daha yoğun şubelere aktaran ve diğer personellerini de işten çıkaran Deutsche Bank, ilerleyen dönemlerde virüsle mücadelesini devam ettirirken daha fazla personelini işten çıkarmayacağını duyurdu.

Almanya’nın en büyük bankası olan Deutsche Bank AG, koronavirüs salgını etkisi nedeniyle 200’e yakın şubesini kapatma kararı almıştı. Bu kapatma kararı ile birlikte pek çok personelini de işten çıkarmayı hedefliyordu. Şubelerini kapatan ve personellerini işten çıkaran banka, salgın devam ederken daha fazla personelini işten çıkarmayacağını açıkladı.

Bireysel Yapılandırmayı Erteledik

Deutsche Bank sözcüsü tarafından yapılan açıklamada “Potansiyel olarak etkilenen çalışanlara bireysel yeniden yapılandırma eylemlerini ertelemeye karar verdik. Dünya genelinde daha fazla istikrar sağlanana kadar kararımız net.” ifadelerine yer verildi. Böylelikle banka, salgın süresi boyunca hiçbir personelini işten çıkarmayacağını netleştirmiş oldu ve bu hareketi ile takdir topladı.

Deutsche Bank, dünya üzerinde toplamda 91 bine yakın çalışanı bulunan bankalardan yalnızca biri. Banka geçtiğimiz ay tasarruf tedbiri almak istediğini ve bu istek nedeniyle 2022 yılına kadar 18 bin çalışanını işten çıkarmayı hedeflediğini duyurmuştu. Bu plan ile birlikte 6 bin kişi işten çıkarılmıştı. Toplamda kapanan şube sayısı ise 200’ü bulmuştu.