Instagram’da Öne Çıkan Hikayelere Kimler Bakmış Nasıl Öğrenilir?

Instagram’da Öne Çıkan Hikayelere Kimler Bakmış Nasıl Öğrenilir?

Instagram, devreye almış olduğu hususiyet ile daha ilkin paylaştığınız hikayeleri öne çıkanlar özelliği vasıtası ile profilinize tutturmanıza imkân sağlıyor.

Bilindiği suretiyle Instagram’da bir öykü paylaşıldığında bu hikayeler 24 saat profilde kalıyor, sonra gizleniyordu. Eski paylaşılan hikayeleri “öne çıkanlar” alanına ilave ederek gözükmesini sağlamak, meydana getirilen yenilikle duyurulmuş ve devreye alınmıştır.

Instagram öne çıkanlara hikayeler iyi mi eklenir?

Platform kullanıcılarının paylaşmış olduğu hikayeler 24 saat sonra profilden kaldırılarak arşivde saklanmaktadır. Bu hikayeleri hikayeyi paylaşan kişiler geriye dönük olarak görebiliyor fakat hikayeye kimler bakmış bölümü 48 saat sonra silinmektedir. Instagram öne çıkanlar ekranına arşivde listelenen hikayeler ve yeni hikayeler eklenmektedir. Bu işlemin iyi mi yapılacağını şöyle maddelendirebiliriz;

  • Instagram uygulamasında profil sekmesine girin.
  • Sağ üst köşedeki menüden “Arşiv” düğmesine tıklayın. Bu sayfada gönderi arşivi ve hikayeler arşivi karşınıza çıkacak.
  • Sayfanın üst kısmından “Hikayeler Arşivi” tarzı yaparak arşivdeki hikayeleri listeleyin.
  • Öne çıkanlar alanına eklemek istediğiniz hikayeyi açın ve sağ alt kısımdaki “Öne Çıkar” düğmesine dokunun.
  • Ardından “Yeni” düğmesine tıklayarak bir en önemli serisi oluşturun ya da daha ilkin oluşturduğunuz en önemli serisini seçerek hikayeyi öne çıkarın.

Öne çıkan hikayelerin olduğu seriyi tanzim etmek için profilden alakalı monitörü açın, düzenle opsiyonu ile yeni bir antet ya da en önemli kapak görseli girişi yapın.

Öne çıkanları kimler görebilir?

Profile eklenen en önemli hikayeleri kimlerin görebileceği profil gizliliğine göre değişmektedir. Yani profiliniz gizli saklı ise sadece sizi takip eden kişiler en önemli hikayelerinizi görürken her insana aleni profillerin öne çıkanlar bölümüne eklediği hikayeler herkes tarafından görüntülenebilir. Aslında bu özetlemek gerekirse profilin gizli saklı olup olmamasına bağlı.

Öne çıkanlara kimler bakmış iyi mi görülür?

Daha ilkin de belirtmiş olduğumuz gibi öne çıkanlara eklenen içerikler eski hikayelerden oluşmaktadır. Haliyle bu hikayelere bakanlar yalnızca 48 saat görülüyor, sonra yalnızca öykü görseli kalıyor. Bu durumda öne çıkanlar bölümüne eklenen hikayeleri paylaştığınız andan itibaren 48 saat geçti ise kimler bakmış göremezsiniz. Bir hikayeyi paylaştıktan itibaren 24 saat süresince o hikayeyi görenler listelenir. 48 saat süresince da bakanlar hikayeyi paylaşan şahıs tarafınca görülebilir.

İPUCU: Instagram en önemli hikayeleri görüntüleyenleri bulma yöntemi

Bu prosedür Instagram hikayelerine bakanları öğrenme konusu ile alakalı olabildiğince dört gözle beklenen bir mevzu olduğundan aslında kolay bir yolu bulunuyor. Şöyle ki; yeni hikâye paylaştığınızda bunu derhal öne çıkanlarınız arasından birine de eklemeniz gerekiyor. Böylelikle en önemli hikayenizi görüntüleyen şahıs yeni paylaştığınız hikayenizi de göreceği için hikayeyi görüntüleyenler arasında yer alacaktır.

Bunun yanı sıra Instagram öne çıkanlara bakanları görme şeklinde yayımlanmış üçüncü parti site ve programlar bulunmaktadır fakat bu tip uygulamaların güvenliği konusu ile alakalı emin olmadan şifrenizi paylaşmamanızı öneririz. Bu tip benzer programlar fena amaçlı kullanılmakta ya da şifrenizi ele geçirmek için zararlı yazılımlar barındırabiliyor.

Öne çıkanları düzenleme ve kapak görseli ekleme

Daha daha önceden profile eklenen hikâyeleri isimlendirmek ve profili daha ilgi cazibeli hale getirmek için kapak görselleri ekleyebilirsiniz. Peki, bu prosedür iyi mi yapılacak? Hemen başlayalım…

Öne çıkanlar antet girme adımları

Instagram’da profile eklenen en önemli hikayelere antet eklemek ve tanzim etmek için şu adımları izleyin.

  • Instagram profiline giriniz.
  • Öne çıkan hikayeye matbu tutun, karşınıza gelen ekrandan Öne Çıkarmayı Düzenle düğmesine dokunun.
    (Aynı prosedürü en önemli hikayeyi görüntüleyip sağ alt kısımdaki üç noktaya tıklayıp oluşturulan ekrandaki Öne Çıkarmayı Düzenle düğmesine dokunarak da yapabilirsiniz.)
  • Düzenleme ekranından “Başlık” kısmından en önemli hikayeye antet girebilirsiniz.
  • Hepsi bu kadar!

Öne çıkan hikayeye kapak resmi ekleme

  • Instagram profiline giriniz.
  • Öne çıkan hikayeye matbu tutun, karşınıza gelen ekrandan Öne Çıkarmayı Düzenle düğmesine dokunun.
    (Aynı prosedürü en önemli hikayeyi görüntüleyip sağ alt kısımdaki üç noktaya tıklayıp oluşturulan ekrandaki Öne Çıkarmayı Düzenle düğmesine dokunarak da yapabilirsiniz.)
  • Ekrandan “Kapağı Düzenle” düğmesi ile en önemli hikayenin kapak görselini değiştirebilirsiniz. Öne çıkan öykü kapağına eklenmiş bir konunun görselini ekleyebileceğiniz gibi ayrı bir kapak görseli de ekleyebilirsiniz.

Instagram öne çıkanlar için kapak görseli önerileri için alakalı içeriğe göz atabilirsiniz.

Öne çıkan hikayeleri düzenleme ekranında karşınıza Seçilenler ve Hikayeler olmak suretiyle iki sekme çıkacaktır. Seçilenler; alakalı en önemli hikayede bulunan paylaşılmış eski hikayelerdir. Hikayeler sekmesi ise o en önemli içeriğe ilave olarak ekleyebileceğiniz hikayeleri görebileceğiniz alandır. Buradan istediğiniz kadar içinde ne olduğu seçerek öne çıkarabilirsiniz.