İş Başvurunun Fark Edilmesini Nasıl Sağlayabilirsin?

Yeni mezun olan, iş değişikliği yapacak olan ya da iş hayatına katılacak olan birinin yaşadığı en zor süreç iş başvurusu yapma süreci ile işe alım sürecidir. Bu süreç, korkulu ve heyecanlı bir bekleyiş yaratır. Çoğu zaman yapılan iş başvurularına geri dönüş alınmaması, bireylerin çalışma isteğini kaybetmesine ve iş hayatına katılma isteğinin azalmasına yol açabilmektedir.

Adayların, diğer adaylara nazaran ön plana çıkması için iş başvurusu yaparken dikkat etmesi gereken bazı püf noktalar vardır. Bu püf noktalar sayesinde iş başvurunuzun fark edilmesini sağlayabilirsiniz. Fark edilmek, şirket tarafından açılan ilandaki pozisyon için şansınızın artmasına yardımcı olur. İK yetkilileri, bir iş başvurusunun fark edilir nitelikte olup olmadığını 7 saniye içerisinde anlayabilmektedir. Bu durumda adaylar açısından İK yetkilisini etkilemek daha zor olmaktadır.

İş başvurunun fark edilmesini sağlamak için yapabileceğin ilk hareket, iş başvurusu yapmak istediğin şirket ya da firmaların her alanda göstermiş olduğu faaliyetleri sıkı bir şekilde takip etmek! İş başvurusu yapmak istediğin şirket ve sektördeki pozisyonu hakkında güncel bilgiler edinmek, haklarında detaylı bilgiye ulaşmak, adaylar arasından direkt olarak ön plana çıkmanı sağlayacaktır.

İş başvurusu yapmak istediğin şirkete göndereceğin özgeçmişteki hobiler kısmıyla ilgili olarak kendin için bir internet sayfası açabilirsin. İK yetkilisi, internet üzerinde senin hakkında araştırma yapmak isterse, bu internet sayfasının bulunmasını sağlayabilir, bu sayede daha güçlü bir iş başvurusu profili elde edebilirsiniz. Dikkat çekmek için yapılabilecek en başarılı hareket hobilere, ilgi alanlarına ve yeteneklerine yönelik bir blog ya da siteye sahip olmaktır. Bu sayede İK yetkilisi senin, bu alanlarda gerçekten başarılı olduğunu düşünebilir.

Profesyonel yardım almak oldukça önemlidir. Özgeçmiş hazırlarken, ön yazı yazarken, şirket mülakatlarına katılırken ya da kariyer planlaması yaparken alanında uzman olan bir kişinin desteğini almak, doğru kararlar almaya ve doğru iş başvurusu yaparak, başarılı bir kariyer hayatı yaşamanızı sağlar.

Eski işinizden ayrılmayı beklemek, iş başvurusu yapmanıza engel değildir. Bu nedenle, yeni bir iş aramak için hayatını ertelemekten vazgeçmelisin. Yapılan araştırmalara göre bir iş yerinde çalışırken, başka bir iş yerine başvuru yapan adaylar, İK yetkililerinin daha çok dikkatini çekmektedir. Üstelik başvurunuzu sektör içerisinde birbiriyle rakip olan firmalar arasında gerçekleştiriyorsanız, işe alım süreciniz daha hızlı ve kolay olabilir. İş dünyasının bilinen işe alım taktikleri arasında bu madde, ilk sırada yer almaktadır.

İş başvurusu yaparken sosyal medyanın gücünü hafife almamalısın. Eğer dikkat çekmek istiyorsan, şirketin sosyal medya hesaplarını takip et ve onlarla bu platformlar üzerinden iletişime geç. Sürekli olarak onları takip ettiğini, güncel haberlerinden bilgi sahibi olduğunu belirtirsen ve ne kadar temasta olursan, iş başvurun o kadar fark edilir bir hale gelecektir!