İş Başvurusu Kabul Edilmeyen Adaylara Öneriler!

Özgeçmişiniz yeterince özenli bir şekilde hazırlanmadıysa, başvurunuz reddedilebilmektedir. Bu durumda özgeçmişinize biraz daha özen göstermelisiniz. Özgeçmişinizdeki tecrübeler bölümünü dikkatli bir şekilde hazırlamalısınız. İşe alım yapan personeller, hangi işleri başardığınız ve hangi işleri başaramayacağınızı bu bölüme bakarak tespit etmektedir.

Neden Reddedildiniz?

İş arama süreci içerisindeyken beklentilerinizi yüksek tutmayın. Maaş beklentinizi, hangi pozisyonda çalışmak istediğinizi gözden geçirin ve özgeçmişinizi bu şekilde düzenleyin. Yüksek maaş alacağınız, evinize yakın ve iyi bir pozisyona sahip olan bir işi hemen bulamazsınız. Böyle bir iş aramaktan vazgeçin. Önceliğinizi belirleyin ve önceliğinize göre başvuru yapın. İş arama sürecinin uzun olması dezavantajdır. En son işten çıktığınız tarihin üzerinden az bir zaman geçmesine dikkat edin. Uzun bir süre ise başvurunuz olumlu karşılanmayabilir. Yaşamış olduğunuz terfileri daima özgeçmişinizde belirtin.

Aldığınız terfileri kronolojik bir şekilde sıralayın. Bu sıralama, giderek artan bir kariyere sahip olduğunuzu gösterir. İK yetkilileri bu bölüme dikkat etmektedir. Ne iş olursa olsun yaparım imajı vermeyin. Uzun süredir iş arıyorsanız bile bunu yapmayın. Hangi pozisyonda çalışmak istediğinizi mutlaka belirtin. Bir an evvel iş bulmanız gerektiğini hissettirmeyin. Referanslarınızı, iletişim bilgilerinizi gözden geçirin. Doğru bilgi vermediğiniz takdirde başvurunuz direkt olarak reddedilmektedir. Çok sık iş değiştirmiş olmanız özgeçmişinizde dezavantaj yaratan bir durumdur. Bir aydan kısa süre çalıştığınız yerleri, özgeçmişinize eklemeyin. Deneyim ya da tecrübe kısmında belirtebilirsiniz.