İş Hayatında Yıldız Gibi Parlamanızı Sağlayacak Eğitim Programları

İyi ve büyük bir şirkette çalışmak için artık üniversiteden mezun olmak yeterli değil. Çeşitli eğitim programlarına katılmak ve bu programlardan sertifika almak da gerekiyor. Öyle ki çoğu İnsan Kaynakları Uzmanı, CV hazırlarken “Sertifikalar” bölümünün dolu dolu olması gerektiğini savunuyor. Peki iş hayatınızda yıldız gibi parlamanızı sağlayacak olan eğitim programları hangileri? Hangi eğitim programlarıyla iyi bir işte çalışma fırsatını yakalayabilirsiniz?

Günümüz artık tamamen teknoloji çağı olmuş durumda. İş ortamları, sosyal yaşam, insanların bulunduğu her ortam dijitalleşmeye devam ediyor. İnsanlar dijital dünya üzerinde hayatlarını paylaşmayı seviyor. Hal böyle olunca büyük şirketler, dijital ortamı sürekli olarak kullanıyor. Gerek sosyal medya hesaplarıyla gerek web site aracılığıyla… Bu nedenle çoğu şirket dijital medya dilini bilen kişiler arıyor. Günümüzün “Sosyal Medya Uzmanı” mesleği de bu eğitim programları sayesinde doğdu diyebiliriz. Eğer hayalinizdeki iş yerine başvurduysanız CV’nizde bulunacak dijital medya sertifikası, başvurduğunuz şirkette ön plana çıkmanızı sağlayacaktır.

İnsan gücünün olmadığı herhangi bir iş ortamı var mıdır? Büyük şirketlerin çoğu insan gücüne ihtiyaç duymaktadır. Bu gücü ne kadar etkili, etkin ve verimli bir şekilde kullanırsa, o kadar başarılı olurlar. Bu nedenle her şirketin bir İnsan Kaynakları departmanına ihtiyacı vardır. Kısaca İK olarak da adlandırılan bu departmanda alanınızda uzmanlaşarak sertifika sahibi olmanız, şirketin sizi işe almamasını ortadan kaldıracaktır.

Sosyal Becerilerinizi Geliştirin

Şirketler, diksiyonu düzgün, etkili ve güzel konuşan bireylerin çalışma ortamlarında mutlaka bulunmasını ister. Özellikle satış ve pazarlama konusunda bu kişilere ihtiyaç duyarlar. Şirket tanıtımı gibi tanıtım görevlerinde de mutlaka sizlere ihtiyaçları olacaktır. Etkili bir konuşma tarzına sahip olmanız, karşınızdaki şirket ya da kişiyi etkiniz altına almanın en kolay yoludur. Bu sertifikaya sahip olmanız da sizleri bir iş yeri yıldızı yapacaktır.

Koç denilince aklınıza insanlarla iletişim kurarak onlara danışmanlık hizmeti vermek gelebilir. Fakat koçluk tamamen bunların ötesinde olan bir meslektir. İnsanların hayatlarında hedef olarak koyduğu noktalara ulaşabilmelerini sağlamak, bu hedef doğrultusunda onlara bir plan çizmek ve onlara destek olmak için yapılmaktadır. İş yaşamında da her şirket böyle bir insana ihtiyaç duymaktadır. Neden ve nasıl sorularına hızlı ve pratik çözümler sunabilen kişiler, iş ortamlarının en çok aranan kişileridir. Bir şirketin nasıl daha başarılı olabileceğini, satışlarında neden zayıf kaldığını anlamak, anlayabilmek ve bunlara çözüm üretebilmek bu sertifikadan geçmektedir.

Çalışmış olduğunuz şirketteki yöneticiler, grup içerisindeki ve çalışma ortamındaki davranışlarınıza oldukça dikkat eder. Grup içerisinde ne kadar aktifsiniz, yönetiyor musunuz yoksa yönetiliyor musunuz? Tüm bunlar İK bölümü tarafından dikkate alınan özelliklerdir. İnsanlarla direkt olarak etkileşim ve iletişim halinde bulunabileceğiniz ortamlarda lider olabilmek ve yönetici olarak davranabilmek sizleri bir adım öne taşıyacaktır.