İş Hayatında Zengin Olmanın Sırları!

İş hayatına çok küçük bir sermaye ile başlayarak çok zengin olan kişilerin hikayelerini öğrendiğimizde ortak özelliklere sahip olduklarını görebiliriz. İş yaşamına dahil olan kişilerin en büyük arzusu başarılı olmak ve bu başarıyı kanıtlayarak iyi bir para kazanmak ya da zengin olmaktır. Kısa sürede zengin ve başarılı olan insanlara bu nedenle pek çok personel ilgi duymaktadır. Onların izlemiş oldukları yolu izlemek ve sahip oldukları özelliklere ulaşmak için başarı hikayelerini öğrenmek isterler.

İş Hayatında Nasıl Zengin Olunur?

İlginç başarı hikayeleri herkesi cezbetse de çoğu zaman bu hikayelerin perde arkasında yatan noktaları göz ardı etmemek gerekir. Örneğin Elon Musk, SpaceX şirketini defalarca iflas etmekten kurtarmıştır. Son parasına kadar harcama yapmış, bir daha aynı harcamayı yapacak parası olmasa bile riski göze alarak çalışmalarına devam etmiştir. Eğer Musk bu riski almasaydı, günümüzün dahilerinden, başarılı insanlarından ve zenginlerinden sayılamazdı.

Bu durumda iş hayatında zengin olmanın, risk almak ile doğru orantılı olduğunu söylemek gerekir. Büyük riskler, büyük paralar getirir. Bu cümle, herkes tarafından bilinir fakat uygulamaktan korkulur. Bu nedenle iş hayatında kısa zaman içerisinde herkes zengin olamaz. Çünkü herkes, risk alamaz.

Kişiler her alanda olduğu gibi iş hayatlarında da kendi şanslarını kendi yaratırlar. Ancak buna etki eden kişisel özellikler de vardır. Az parayla zengin olmak elbette kolay değildir ama iş hayatında zengin olmanın da kuralları vardır. Başarılı iş adamlarının hikayeleri incelendiğine ortaya çıkan tablo bazı fikirler edinilmesini sağlar. İş hayatında zengin olmanın kuralları şu şekilde sıralanabilir:

  • Her gün en az yarım saat kitap ya da gazete okudukları görülür. Gündemi takip ederek, yeni bilgiler edinmenin sınır olmadığını düşünüyorlar.
  • Günün en az 1 saatini spor yapmaya ayırıyorlar. Bedenlerini ve zihinlerini zinde tutmayı başarının sırları sıralamasına katıyorlar.
  • İş hayatında başarılı olan kişiler sadece iş hayatlarında değil, özel hayatlarında da pozitif insanlar olarak göz çarpıyor.
  • Arkadaşlarını da başarılı kişilerden seçiyorlar. Sosyal çevrenin öneminin farkındalar.
  • Dış görünüşün diğer insanlar üzerinde her zaman olumlu etki yarattığının farkındalar. Bu yüzden de her zaman bakımlı ve iyi giyiniyorlar.
  • Gelir elde etmek için tek bir kazanç kapısı belirlemezler. Daha yolun en başındayken birden fazla girişimde bulunuyorlar. Bu girişimlerin birleşerek yakaladığı başarı onları iş hayatında kariyer sahibi olma yolunda ilerletiyor.
  • İş hayatında başarının sırrı denince güne erken başlamanın önemli olduğunu biliyorlar. Bu yüzden de erken kalkıyorlar. Hayatlarında uykuya çok az yer var.
  • İş hayatında yardım istemenin kötü bir şey olduğunu düşünmüyorlar. Kendilerine ya da işlerine faydası olacak kişilerden yardım istemekten çekinmiyorlar.
  • Günün kısa da olsa bir bölümünü sakince düşünmeye ve yeni fikirler hakkında kafa yormaya ayırıyorlar.
  • Eleştiri almaktan korkmuyorlar. Başkalarının fikirlerini de dinlemenin öneminin farkındalar.
  • Makul çerçevede risk alıyorlar. Temkinli olmak ve risk almak arasındaki ince çizgi konusunda başarılılar.
  • Kendi hayat hikayelerini unutmuyorlar. Kendileri gibi hırslı ve başarıyı arzulayan kişilere yardım etmekten çekinmiyorlar.
  • Asla kendileri için belirledikleri hedeflerden vazgeçmiyorlar.

İş Yaşamında Başarılı Kişilerin Ortak Özellikleri Nelerdir?

İş yaşamında başarı elde eden ve çok para kazanarak zengin olarak nitelenen kişilerin bazı ortak özelliklerinden bahsedilir. Bu özelliklerin başında her zaman için pozitif ve olumlu bir birey olmaları vardır. Bu kişiler sadece iş saatlerinde değil, kişisel yaşamlarının tamamında pozitiftir. Başarılı kişiler hakkında yanlış bir yargı vardır. Onların mutlu ve pozitif görünümlerinden dolayı sorunlarının az olduğu, bu nedenle bu özelliğe sahip oldukları düşünülür. Aslında büyük işlerin büyük de sorunları vardır gerçeği tam da başarılı yöneticiler için geçerlidir. Mutlu görünümlerinin ve pozitif tarzlarının nedeni ise motivasyonlarının ve enerjilerinin yüksek olmasıdır. Bu sayede sorunlarla da kolaylıkla başa çıkarlar.