İş Hayatındaki Karakter Renginiz Hangisi?

İş hayatında başarıyı yakalamak isteyenlerin belli karakter özelliklerine sahip olması gerekir. Birçok şey, başarı unsurunu etkilemenizi sağlar. Azim, hırs, çaba, emek, kullandığınız yöntemler, düşünceleriniz, planlarınız ve daha nicesi… Kariyerinizdeki başarıyı etkileyen unsurlardan biri de renklerdir! Evet, şaşırmayın… İş yaşamında her renk, bir karakteri temsil eder ve başarılı olmak için renklerden yardım alabilirsiniz.

Yapılan araştırmalara göre insan karakterini ortaya koyan bazı renkler mevcuttur. Bu renkler, insanların karakterlerine, yaşam biçimlerine ve yaşadıklarına dair ipuçlarını gözler önüne sermektedir. Kişinin psikolojisini tamamen ortaya çıkarmaktadır. Dolayısıyla iş yaşamında başarılı olmak isteyen kişilerin de bir rengi vardır. Peki sizin renginiz hangisi?

Kırmızı Renk: Bu renk daha çok sosyal bir yaşam biçimine sahip olan kişilerin rengidir. Ofis eşyaları içerisinde, giyimlerinde sıklıkla bu rengi kullanmak isterler. Zorlukların üstesinden kolayca gelebilen, rekabeti seven, zaman yönetiminde başarılı olan, eleştirilere hiçbir zaman açık olmayan fakat eleştirmek isteyen ve bunu seven, hırslı olmalarıyla çevresine ün salan, kontrol mekanizmasını kontrol altında tutabilen kişilerin rengidir. Bu kişiler, yüksek bir özgüvene sahip olmakla beraber, kolay bir şekilde odaklanabilir ve çok yönlü bir şekilde de iş yapabilirler.

Sarı Renk: Hayatlarında daima bir aksiyon, heyecan ve hareket bulunan kişilerin rengidir. Çalışma düzenleri genel olarak dağınıktır. Düzenli olmaktan hoşlanmazlar. Sevecendirler ve bu nedenle takım çalışmasına oldukça yatkın bir kişilikleri vardır. Sürekli olarak iletişim halinde bulunurlar, konuşmayı, yeni insanlarla tanışmayı severler. Dış görünüşe fazlasıyla önem verirler, kişisel bakımları ve görünümleriyle de daima ilgi odağı olurlar. Mutluluk, onların göbek adıdır denebilir. Mutlu olmak için hayal bile kurabilirler. Hayal kurmayı severler. Stratejik karar alırken de oldukça başarılı bir yapıları vardır.

Yeşil Renk: İş yaşamının en sadık kişileridir. Görevlerine, sorumluluklarına ve çalıştıkları şirkete, takım arkadaşlarına karşı büyük bir sadakat ile bağlı olanların rengidir. İçlerine dönük yapıları vardır ve bu sebeple zor anlaşılabilirler. Takım çalışması içerisinde sönük kalabilirler. Genel olarak bireysel olarak çalışmak isterler. “Hayır” demeyi bilmezler fakat başladıkları işi de asla yarım bırakmazlar. Bu nedenle uzun süre mesaiye kalabilirler, işten eve iş götürebilir ve tam anlamıyla bir işkolik olabilirler. Aldıkları kararlarda fazlasıyla mantıkçı davranırlar. Heyecanlı yapılarının ardında güvenilir olmak onlar için oldukça önemlidir. Aile yaşamına önem verirler.

Mavi Renk: Mavi renk, mükemmeliyetçi bir yapıya sahip olan kişilerin rengidir. Duygusal zekalarını kullanmaktan hoşlanmazlar. Bu nedenle daima mantık çerçevesinde karar almak isterler ve özenli, düzenli bir şekilde çalışmaktan hoşlanırlar. Çalışma masalarının daima düzenli olduğunu görebilirsiniz. Analitik ve profesyonel bir şekilde çalışırlar. Profesyonellik onlar için oldukça önemlidir. Kendilerinden başka kimseye güvenmezler. Hayatlarını daima bir plan üzerine kurulu bir şekilde yaşamaktan hoşlanırlar. Bir hata yaptıklarında, direkt olarak bu hatayı telafi etmek ister, problemler karşısında mantıksal çözümler bularak bir daha aynı hatayı tekrarlamamak adına mücadele ederler.