İş Yaşamınızı Bir Üst Seviyeye Taşıyacak LinkedIn Uygulamalarıyla Tanışın!

Teknoloji günden güne ilerliyor ve dünyadaki akıllı telefon kullanımı hızlı bir şekilde artıyor. Dünya çapında en gelişmiş iş arama platformlarından biri olan LinkedIn, üyelerine pek çok ek uygulama ile birlikte yeni özellikler sunuyor. Üyelerin yüzde 60’tan fazlası, internet sitesi yerine mobil uygulamayı tercih ediyor. Fakat diğer internet sitelerine göre düşük bir oran yakaladığını fark eden iş arama platformu, insanların mobil uygulamayı daha sık bir şekilde kullanabilmesi için ek uygulamalar geliştirerek kullanıcıların hizmetine sunuyor.

Birçoğu ücretsiz olan bu uygulamalar sayesinde, çalışanlar ya da iş arayan herkes sunum oluşturabilir, ücretsiz bir şekilde toplantı programı oluşturabilir veya profesyonel iş yaşamına dair yapması gereken tüm görev ve sorumluluklarını kolayca halledebilir. Bu sayede iş yaşamını bir üst seviyeye taşıyabilir, işinizin hemen avcunuzun içerisinde olmasını, bir akıllı telefon ve birkaç mobil uygulama aracılığıyla yapabilirsiniz.

LinkedIn Mobile App

LinkedIn Mobile App, LinkedIn sitesinin kendi uygulamasıdır. Ücretsizdir ve akıllı telefonların hepsinde sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır. Uygulama, iş arama platformu olan sitenin masaüstü versiyonunun tamamen akıllı cihazlara yönelik kullanıma uyarlanmasıdır. İnternet bağlantının olduğu her yerde LinkedIn profilinize ulaşmanızı ve sitede profili bulunan kişilere göz atmanızı, mesajlarınızı incelemenizi ve cevap vermenizi, insanlarla bağlantı kurabilmenizi sağlamaktadır. Bilgisayar üzerinden gerçekleştirdiğin tüm işlemleri, mobil uygulama aracılığıyla gerçekleştirmenizi sağlar.

LinkedIn SlideShare

LinkedIn SlideShare çalışanların kısa zaman içerisinde akıllı cep telefonları aracılığıyla sunumlar hazırlamasını, belgeler, fotoğraflar ve videolar dahil olmak üzere tüm bunları sunumlarına ekleyebilmesini, önemli belgeleri gizleyip saklamasını sağlayan hem masaüstü versiyonunun bulunduğu hem de mobil cihaz üzerinden kullanabileceğiniz bir uygulamadır.

LinkedIn Learning

Çalışanların ya da iş hayatına yeni başlayanların veya başlayacak olanların kullanabileceği en başarılı kişisel gelişim uygulamalarından biridir. Bu uygulama aracılığıyla bireyler çevrimiçi olarak eğitimler alabilir. Ücretli ve ücretsiz eğitimlerin yer aldığı program içerisinde iş hayatına dair tüm içerikler bulunmaktadır. Uygulamayı indirmek ücretsiz olmakla birlikte tüm içeriklere ulaşmak isteyenlere üyelik paketleri sunulmaktadır. Deneyim açısından bireylere 1 aylık Premium üyelik denemesi verilmektedir.

LinkedIn Recruiter

LinkedIn Recruiter, işverenlerin sıklıkla kullanabilecekleri uygulamalardan biridir. Aradığınız personel kriterlerine uygun profilleri kısa bir zaman içerisinde sizlerin oluşturduğu anahtar kelimeler aracılığıyla tespit etmenizi sağlar. Uygulamayı iş arayan bireyler de kullanabilmektedir. Adaylar, potansiyel iş imkanları görebilmekte ve işverenler ile hızlı bir şekilde iletişim kurabilmektedir.

LinkedIn Sales Navigator

Sadece satış ve pazarlama alanında çalışan bireylerin kullanabileceği uygulamalardan biridir. Satış ve pazarlama alanında çalışan bireyler, kısa zaman içerisinde uygulama aracılığıyla hedef pazar oluşturabilir, bu pazara ait müşteri kitlesini belirleyebilir, potansiyel müşterilerle bağlantı kurulmasını sağlar ve satış yapılmasına yardımcı olur. Uygulama, hedef pazarlara yönelme konusunda başarılı bir kullanım sağlamaktadır. Hedeflenen satış rakamlarına kısa sürede ulaşılmasında destek olmaktadır.