İşi ile Evi Yakın Olan Çalışanların Avantajları

Eğer vazgeçemeyeceğiniz bir işiniz varsa ya da reddedemeyeceğiniz bir iş teklifi aldıysanız, bütün kriterler istediğiniz gibiyse, tek sorun ev ve işin uzak olmasıysa iş yerinize yakın bir yerde oturmayı da gözden geçirebilirsiniz.

İş ararken kendinize belirlediğiniz kriterlerden biri aslında işinizin evinize yakınlığı olmalıdır. Çok önemli değilmiş gibi görünse de bir çalışanın evi ile işi arasındaki mesafe aslında pek çok şeye etki eder. Sabah 9 ile akşam 5 arasında çalışan bir personel düşünelim. Bu personelin evi ile işi arasındaki mesafenin de bir saat sürdüğünü göz önüne alalım. O halde bu çalışan sabah 7’de uyanmalı ve 8’e çeyrek kala evden çıkmalıdır. Bu da personelin fazladan enerji harcaması ve efor sarf etmesi, yeterince uyuyamaması, kendine vakit ayıramaması anlamına gelir.

İşverenlerin Tercihi de Yakın Olması

Günümüzde bazı personel alımı iş ilanlarında işverenler başvuru yapacak kişilerin hangi lokasyonlarda ikamet ediyor olmalarını istediklerini de belirtirler. Bunun nedeni evi işine uzak olan bir çalışanın yakın olan diğerlerine göre daha çok sorun yaşayacağını ve bunun işe de yansıyacağını biliyor olmalarıdır.

Sabah ve akşam olmak üzere 1’er saatinizi yolda geçirdiğinizi varsayarsak kaybolan 2 saat içinde yoğun iş temposu içinde zaman ayıramadığınız pek çok şeyi yapabilirisiniz. İşi ve evi birbirine yakın olanlar trafikte kaybettikleri zamanı bertaraf etmiş olurlar.

Çalışanlar çoğu zaman sabah kahvaltısı için zaman bulamaz ve geçiştirirler. İşi ve evi yakın olanlar günün en önemli olan kahvaltı için zaman ayırabildikleri gibi bunu ister evlerinde, ister iş arkadaşlarıyla buluşup işyerine yakın bir yerde yapabilirler.

Zaman Herkes için Değerli

Zamanın insan hayatındaki yeri ve değeri düşünüldüğünde gün içinde ne kadar çok şeye boşa zaman harcadığımızın da farkına varırız. Çalışanlar için en büyük zaman kaybı trafikte geçen zamandır., Maddi Kayıpları Göz Ardı Etmeyin

Toplu taşıma araçlarıyla, taksiyle ya da kendi aracınızla ulaştığınız bir işiniz varsa mutlaka yol masrafı ediyorsunuz demektir. Ancak yürüyerek işe gidiyor olsanız bu harcamadan tasarruf edersiniz. Küçük gibi görünen bu harcama aylık hesaplandığında cebinize kalır.

Uyuyakalsanız bile işiniz eve yakınsa çok fazla geç kalmazsınız. En kötü ihtimalle kahvaltı yapmada evden çıkarsınız. Evi işe yakın olan çalışanların geç kalsalar bile geciktikleri süre az olur.

İşe yürüyerek gidenlerin kilo alımı gibi sorunları aza iner. Günlük olarak spora zaman ayıramadıklarından şikayet etmelerine gerek yoktur. Sabah ve akşam işe giderken kısa dahi olsa yürüyüş yapmak yeterli oksijenin alınması, kilo alımının önlenmesi için önemlidir.

Uzak olan bir iş yerine gitmek için evden belki de hava aydınlanmadan çıkmak zorunda olanlar ev halkını sabahları göremezler. Oysa ki; iş saatinden 15 dakika önceye kadar evde kalmak, kahvaltınızı evinizde sevdiklerinizle yapmak gün boyu motivasyon kaynağınız olabilir.