Türkiye Finans 200 Milyon Liralık Kira Sertifikası İhraç Etti

Türkiye Finans geçtiğimiz günlerde, ülkenin en iyi katılım bankası olarak seçilmişti. Bunun ardından 11, 12 ve 13 Kasım tarihlerinde banka halka arz için talep toplamaya başladı. Yapılan talep toplamasının ardından toplam 200 milyon lira değerinde, 94 gün vadeli olmak şartı ile kira sertifikası ihracı gerçekleştirilmiş oldu. Başarılı bir şekilde ihraç sürecinin tamamlandığı açıklandı.

Türkiye Finans’ın iştiraki olarak bilinen TF Varlık Kiralama A.Ş. tarafından gerçekleştirilen 200 milyon lira tutarında olan kira sertifikası ihracı, 11, 12 ve 13 Kasım tarihlerinde, 94 gün vadeli olmak üzere yurt içi piyasalara sunulmuş oldu. Kira sertifikasının satışı ise bu süreçte halka arz şeklinde tamamlandı. Satış sürecinin sonlanmasının ardından banka tarafından özel bir açıklama da yapıldı. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklama sonrasında ‘Şirketimiz talep toplama işlemlerini üç gün boyunca gerçekleştirdi. Bankanın yönetim sözleşmesine bağlı olarak 200 milyon lira tutarında nominal değerdeki 94 gün vadeli kira sertifikası satışı sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildi. Bu satış işlemleri çerçevesinde müşteri hesaplarına da virmanlar gerçekleştirildi. Kamunun bilgisine arz edilir’ ifadelerine yer verildi.

Bankadan Açıklama Geldi

Türkiye Finans Hazine Genel Müdür Yardımcısı Hakan Uzun konu hakkında bazı değerlendirmelerde bulundu. Açıklamalarında ‘Sene başından beri 7.9 milyar lira değerinde kira sertifikası ihraç ettiğimizi söyleyebiliriz. Bu durumda tasarruf fonlarının değerlendirilmesini sağladık ve bu konuda desteklerde bulundu. Her ay gerçekleştirmiş olduğumuz kira sertifikası ihraçlarımız sayesinde yatırımcılarımız fonlarken, banka tarafından da ekonomiye katkı sağlamış oluyoruz. Bundan sonraki dönemlerde de çalışmaya ve kaynaklarımızı çeşitlendirmeye devam edeceğiz’ dedi.