İthal Cep Telefonlarında Kredi Taksit Sayısı Düşürüldü!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından alınan yeni bir karar sonrasında ithal cep telefonları alım sürecinde birtakım değişiklikler yapıldı. Yönetmeliğin Resmi Gazete’de yayınlanması ile birlikte belirli bir limitin üzerindeki cep telefonları için yapılan kredi taksit sayısının düşürülmesine karar verildi. Daha önce ithal cep telefonları kredi sayısı 6 olarak belirlenmişti. Fiyatı 3 bin 500 liradan fazla olan cep telefonları için alınan yeni kararın uygulanması bekleniyor.

27 Kasım 2018 tarihinde yapılan yönetmelik değişikliği konusunda, cep telefonu taksit sayısı 12 olarak belirlenmişti. Ancak bu durum üzerinden yeni bir düzenleme yapıldı. 2019 yılının Şubat ayında yapılan düzenlemeler sonrasında, cep telefonu almak için kullanılan kredi taksit sayısı düşürüldü. Yönetmelikte yeniden düzenlemenin yapılması sonrasında, fiyatı 3 bin 500 liradan fazla olan telefonlar için taksit sayısı 3’e indirilmiş oldu. Durum kısa sürede geniş yankı uyandırdı.

Cep telefonu satın almak isteyen vatandaşlar, daha önce vadesi 12 olan kredi taksit sayısının 6’ya indirilmesinden memnun kalmadıklarını ve ödemeler konusunda bazı sıkıntılar yaşadıklarını dile getirmişlerdi. Ancak yeni yılda yapılan bir başka değişiklik sonrasında vade sayısının 3’e indirilmesi yeni tepkilere neden oldu. Telefon firmaları da taksit sayısında yapılan düzenlemenin kısa sürede satışları olumsuz etkileyebileceğini dile getirdiler.