Vakıf Katılım Tarsus Şubesi Açıldı

Katılım bankacılığı sektörünün en genç üyelerinden birisi olan Vakıf Katılım bu süreçte hızlı bir ilerleme kaydetmeyi hedefliyor. Vakıf Katılım ilk olarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerçekleştirdiği açılışla 26 Şubat 2016 yılında faaliyete geçmişti. Bankanın faaliyet amacı ve sloganı ise ‘pastayı bölüşmeye değil, sektörü büyütmeye geldik’ olarak belirlenmiş ve bankacılık sektöründe büyük yankı uyandırmıştır.

Vakıf Katılım’ın amaçları arasında, İstanbul’un 2 trilyon dolarlık İslami finans merkezi olması da bulunuyor. Açıldığı günden bu yana şube sayısını ve dolayısıyla çalışan sayısını artıran bankanın 2023 yılı için büyük hedefleri var. 2023 yılında sektörde lider olmayı planlıyor. Bankanın 2020 yılı içinde büyük hedefleri var. Ülkenin pek çok noktasında aktif hizmet vermeyi ve şube sayısını artırmayı amaçlıyor. 2023 yılında parmakla gösterilen ve KOBİ segmenti içerisinde aktif bir rol oynayan bir banka olmayı amaçlıyorlar. Bu noktada banka 2020 yılının ilk ayında hedefine yaklaşmak adına hız kesmeden çalışmaya devam ediyor.

Mersin’in Tarsus ilçesinde Vakıf Katılım banka şubesinin açılacağına dair müjde daha önce verilmişti. Artık çalışmaların tamamlandığı ve banka şubesinin hizmete açıldığı duyurusu yapıldı. Mersin halkına hayırlı olması dilenen şubede katılım bankacılığı faaliyetleri yürütülecek. Banka Kızılmurat Mahallesi, Adana Bulvarı, Vakıflar İş Hanı No:5 adresinde hizmet vermeye başladı. Bundan sonraki dönemde de bankanın şube sayısını artırmak ve alanında en iyisi olmak için çalışmalarına devam edeceği öğrenildi. 2020 yılında bankanın yeni banka şubelerinin açılış müjdesini vermesi bekleniyor.