Kariyer Merkezleri Hakkında Tüm Bilinmeyenler!

Üniversiteden başarılı bir şekilde mezun olan kişilerin faydalanması için üniversitelerin bünyesinde kurulan kariyer merkezleri mezunların doğru işi bulabilmelerine yardımcı olur. Yeni mezunların iş seçimlerinde yardımcı olan kariyer merkezleri ayrıca kariyerlerin doğru bir şekilde planlanması ve hayata geçirilmesi ile ilgili de yol gösterir. Bu merkezler, öğrencilerin yeteneklerine göre araştırmalar yapmakta ve yapılan testler ile doğru yolun bulunması sağlanmaktadır.

Kariyer Merkezlerinin Amacı Nedir?

Üniversitelerde kurulan kariyer merkezlerinin amacı okulunu başarıyla bitirmiş kişilerin kariyerlerini yanlış planlayarak, hatalı iş seçimleri yaparak başarısız olmalarının önüne geçmektir. Kariyer merkezlerinde üst seviyede çalışmalar gerçekleştirilir ve öğrenciler staj dönemlerinden işe başlama dönemlerine kadar takip altında olur.

Kariyer Merkezlerinin Yararları Nelerdir?

Eğitimini başarılı bir şekilde tamamlayan ancak kariyer planı ile ilgili ne gibi bir yol izleyeceğine karar veremeyen ya da bu konuda bilgisi olmayan yeni mezun öğrenciler kariyer merkezlerinden yararlanıp yardım alarak bu sorunlarını aşabilirler.

Kariyer merkezlerinin yardımcı olduğu kişiler aşağıda sıralanmıştır.

  • İş arayan ancak bulamayan kişiler
  • Ne gibi bir iş arayacağının kararını veremeyen kişiler
  • İş bulma sürecinde çevresinde danışabileceği, akıl alabileceği, kendisini yönlendirecek kimse olmayan kişiler
  • İş hayatına yeni atılacağı için kendisini nelerin beklediğinden haberdar olmayan ve bu konuda bilgi edinmek isteyen kişiler
  • İş hayatında başarılı olmak ve bu konuda profesyonel destek almak isteyen kişiler

Kariyer merkezlerinde iş arayan yeni mezun kişilere Profesyonel CV nasıl hazırlanır? gibi konularda da yardımcı olunmaktadır. Bu merkezlerin ana misyonları arasında öğrencileri tanıma, öğrencinin mesleğini tanıma, doğru yerde staj yapmalarını sağlama, işe yerleştirme de bulunur. Günümüzde pek çok banka tarafından belirli dönemlerde düzenlenen kariyer eğitimlerinde üniversite okuyan ya da yeni mezun olanlara çeşitli fırsatlar sunulmaktadır.