Kendi İşini Kurmak İsteyenlere Öneriler!

Kendi işini kurmak, kendi işinin patronu olmak herkesin hayalidir fakat bu hayale ulaşmak sanıldığı kadar kolay değildir. Hangi sektörde iş kurma fikri oluşturulacaksa oluşsun, bu fikir gerçekleştirilmeden önce mutlaka finansman gereklidir. Finansman sonrasında önem verilmesi gereken konu ise doğru ekip/takım arkadaşlarını bulmaktır.

İş Kurmak İsteyenlere Öneriler

Günümüzdeki insanlar, özellikle genç kesim, başarılı bir girişimci olmak adına fikirlerini hayata geçirmek ve uygulamak isterler. “İş kurma” fikri çok cazip gelse de bu fikri oluşturmadan önce bazı önerileri takip etmek, püf noktaları bilmek gerekir. İş planlamasının doğru yapılması, iş kurma fikrinin en hassas noktasıdır. İş planı ne kadar doğru yapılırsa, o kadar çok başarılı olunacaktır.

İş kurmak isteyenlerin takip edebileceği önerileri sıralamak gerekirse liste şu şekilde yer alacaktır:

  • Kendi işinizi kurduktan sonra zamanınızın çok geniş bir kısmını o işle meşgul olarak geçireceğinizi düşünerek sadece maddi kısmı değil, zaman harcamaktan zevk alacağınız bir işi seçmeniz iş hayatında motivasyon için önemlidir.
  • Eğer kurulacak olan iş ek bir bütçe yaratmak için düşünülen yarı zamanlı bir iş ise bu işteki amacın ne olduğu doğru belirlenmelidir. Amaç daha fazla kazanç elde etmek mi? Yoksa boş zamanları değerlendirmek mi? Bu konudaki en önemli nokta kişinin yeteneklerine uygun bir iş yapmasıdır.
  • İşinize ayırdığınız zaman ile özel hayatınıza ayırdığınız zamanı mutlaka dengelemelisiniz. Bir süre sonra işiniz tüm zamanınızı alıyorsa bunun size mutsuzluk olarak dönme ihtimali yüksektir.
  • Çalışma hayatında motivasyonun önemi bilinmektedir. Elbette küçük molalar gereklidir. Ancak sürekli sizi bir şeylerin işinizi yapmaktan alıkoymasına izin vermemek iş hayatındaki verimi artırır.
  • Tek başına iş kurmak zordur. Eğer maddi olanaklar personel çalıştırmaya imkan vermiyorsa yakın çevrenizden işinizde size katkı sağlayacağını düşündüğünüz kişilerden yardım alabilirsiniz.
  • Yapılacak iş her ne olursa olsun marka bilinirliği konusuna önem vermek gerektiği unutulmamalıdır. Şirketin misyonu, logo ve marka tasarımları iş kurmanın püf noktaları arasındadır.

Kolay Yoldan Zengin Olma Hayaline Kapılmayın

Yeni bir iş kuracak olanların bir an durup düşünmeleri gereken en önemli nokta bu işin bir hayal mi olduğu, yoksa mantık çerçevesinde kazanç getirisi olabilecek bir iş mi olduğudur. Eğer kuracağınız işle ilgili büyük hayalleriniz varsa ve kısa zamanda çok para kazanmayı hedefliyorsanız belki de bu büyük bir hayaldir ve siz farkında değilsinizdir. Bu durumda yakın çevrenizden fikir almayı deneyebilirsiniz. Objektif olarak fikir bildirecek olan yakınlarınız, maddi kayıplara uğramanızı engelleyecektir. Hayalinizdeki iş fikrini geliştirme konusunda da sizlere dışarıdan bir göz olarak yardımcı olacaklardır. Sizin göremediğiniz detayları, riskleri, avantajları ya da fırsatları onlar görebilirler. İş fikriniz hakkında sizleri telkin edebilir, destekleyebilir ya da fikrinizi geliştirmek konusunda sizlere yardımcı olabilirler.