KOSGEB’den Depremzede KOBİ’ler İçin Kredi Desteği!

KOSGEB aldığı yeni bir karar sonrasında, Malatya ve Elazığ illerinde yaşanan deprem sonrasında, depremden olumsuz anlamda etkilenen KOBİ’lere destek olmak amacıyla 100 bin liralık acil kredi desteği vereceğini açıkladı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından konu hakkında bir açıklama yapıldı. Verilen acil krediler için herhangi bir faiz uygulaması yapılmayacak. 1 yıl geri ödemesiz olmak şartıyla 24 ay vadeli olarak verilecek kredilerin geri ödemesi toplam 36 aylık sürenin sonucunda kapatılacak. Taksit ödemelerinin ise 3 ayda bir yapılmasına karar verildi. Destekler devam ederken, deprem bölgesinde bulunan ve KOSGEB’e borcu olan işletmelerin borçları da 2020 yılının sonuna kadar ertelendi. Bulunan borçların geri ödemeleri 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren başlayacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, işletmelerin endişe duymaması için KOSGEB tarafından acil durum kredisi verileceği açıklanmıştı. Bu kredilerden ve taksit erteleme imkanlarından deprem bölgesinde bulunan ve bir şekilde depremden etkilenmiş olan işletmelerin yararlanması bekleniyor. Depremden ne şekilde zarar gördüklerini, Valilik ve Kaymakamlık üzerinden belgelemek şartıyla KOSGEB’e başvuru yapılabilecek. Çekilen 100 bin liralık kredinin faizi tamamen KOSGEB tarafından karşılanacak. Teminat sıkıntısı yaşadıkları için daha önce KOSGEB’den kaynak alamayan tüm firmalarda depremden zarar gördüklerini ispatlamaları halinde başvuru yapabilecekler.