Aktif Bank Yeni Yılda Yeni Sektörlere Adım Atabilir

Aktif Bank 2020 yılı hedeflerini açıklarken, yenilenen ürün ve hizmet çeşitliliğinin altını bir kez daha çizdi. Yeni yılda çeşitli sektörlere adım atarak farklı bir büyüme içerisine girebilecekleri belirtildi. Aktif Bank Genel Müdürü Serdar Sümer süreç hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. Açıklamalarında ‘Bankamız sadece bankacılık hizmetlerinde değil, finansal teknolojiler alanında da çalışmalar yapmaya devam ediyor. Her gün yeni bakış açıları çerçevesinde yeni ürünler geliştirmeye devam ediyoruz. Yatırımlarımızı sürdürürken yeni yılda sürpriz olabilecek sektörlere adım attığımızı görebilirsiniz.’ dedi.

Aktif Bank’ın 2019 yılı Eylül ayı değerlendirmelerinde öz kaynak tutarının, bir önceki yılın aynı dönemi ile karşılaştırıldığı zaman yüzde 30 oranında artış gösterdiği ve sonucunda 1.9 milyar lira seviyesine kadar yükseldiği ifade edildi. Sektörün yüzde 11 seviyelerinde olan öz karlılığı karşısında bankamızın öz kaynak kar oranının yüzde 24 seviyelerinde olması son derece dikkat çekmişti. Banka 2019 yılını son derece başarılı bir yıl olarak değerlendiriyor.

Aktif Bank 2020 yılı için bütçesini kredi portföyün, risk getiri dengesini optimal ölçekten tutan bir anlayış içerisinde planladığını belirtti. Toplam kredi oranlarında yaklaşık yüzde 20 ya da 25 oranında bir büyüme hedeflediğini açıkladı. Özellikle bankanın büyüme süreci içerisinde ‘N Kolay Bono’ ürünü dikkat çekiyor. 2017 yılından bu yana kullanılan ürün sayesinde büyümenin hız kazanması sağlanacak. Dijital alanda da farklı ürünlerin piyasaya sürülmesi için aktif bir çalışma süreci devam ediyor. Aktif Bank 2020 yılından son derece umutlu olduklarının altını bir kez daha çizdi.