Kuveyt Türk Dijital Asistanı Selim Kullanıma Hazır!

Kuveyt Türk Dijital Asistanı Selim Kullanıma Hazır!
Kuveyt Türk Dijital Asistanı Selim Kullanıma Hazır!

Kuveyt Türk Katılım Bankası tarafından yapılan açıklamaya göre dijital alanlardaki hizmetlere bir yenisi daha eklendi. İnternet sitesi, internet bankacılığı ve şubelerde artık dijital asistan kullanılabileceği açıklandı. Kuveyt Türk’ün dijital asistanının ismi “Selim” olarak belirlendi. Selim ile müşterilerin bankacılık hizmetleri yapılabilecek.

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, “Yeni dijital asistanımız Selim ile müşterilerimize daha hızlı ve verimli bir hizmet sunabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Selim ile müşterilere daha hızlı ve güvenilir bir deneyim yaşatılacağına değindi.

Kuveyt Türk Dijital Asistan ile Yardımcı Olacak

Diyaloğa dayalı yapay zeka uygulaması Selim’in, doğal dil işleme ve anlamlandırma özellikleri sayesinde müşterilerin ifadelerinden ne demek istedikleri anlaşılacak ve sorularına yönelik yanıtlamalar yapılacak. Buna ek olarak finansal hesaplamalar, dijital kanal işlemleri ile ilgili menülere yönlendirme de gerçekleştirilecek. Kuveyt Türk’ün dijital asistanı, Whatsapp uygulaması üzerinden de hizmet verecek. Böylelikle müşterilere 7 gün 24 saat boyunca yardımcı olunabilecek.

3 Milyona Yakın Soruyu Yanıtladı

Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“Selim ile sadece mevcut müşterilerimize daha iyi hizmet vermekle kalmıyor aynı zamanda müşteri sayımızı da artırıyoruz. Dijital asistan Selim, şu ana kadar 1 milyonu aşan görüşmede 3 milyona yakın soruyu yanıtladı. Bunun sonucunda dijital kanallarımıza bilgi alma amaçlı gelen sorularda yüzde 34’e varan ciddi bir azalma gözlemledik. Bu sayede çağrı merkezlerimiz üzerinden müşterilerimize çok daha verimli bir hizmet sunabiliyoruz. Selim’in, kelime tabanlı aramalarda yüzde 97’lik doğru eşleştirme başarısına sahip olması da geliştirdiğimiz bu çözümün başarısını ortaya koyuyor. Dijital asistanımız Selim’in daha donanımlı olması için yatırımlarımızı artırarak devam ettireceğiz.”